Триста років спроби геноциду

Сучасна спроба геноциду українців викликає правові питання, хоча намір Путіна, його соратників Лаврова, Медведєва, Кирила і навіть простих солдатів та їхніх матерів, безсумнівно, досить прозорий: «Стерти українську націю з лиця землі». Це злочинний геноцидний умисел, висловлений безпосередньо Московською Церквою, в офіційних заявах Кремля, окремими осами та в публікаціях.

У липні 2021 року Путін опублікував розлогий нарис «Про історичну єдність росіян і українців», в якому стверджував, що Україна є штучним утворенням, яке займає історично російські землі. Численні правознавці та історики цитували есе Путіна як частину підґрунтя для підбурювання до геноциду.


Розстріл мирних жителів зі зв’язаними руками є непрямим доказом злочинного наміру геноциду. Це може бути просто злочинний намір солдата або солдатів, безпосередніх виконавців. Але наведення ракети на дитячий будинок може бути лише проявом злочинного наміру того чи тих, хто віддає накази. У Росії накази віддає, зрештою, одна людина. Це переконливий доказ злочинного наміру геноциду Володимира Путіна, особи, яка була і є об’єктом розслідування Міжнародного кримінального суду, незалежно від того, чи відкликала Росія свій підпис під Римським договором. Цей геноцид відбувається на території держави, яка підписала договір і не відкликала свій підпис.

17 березня 2023 року МКС видав ордери на арешт Володимира Путіна та його підлеглої особи, уповноваженої з прав дитини Росії Марії Львової-Бєлової, звинувативши їх у воєнному злочині у незаконній депортації та передачі дітей під час російської агресії в Україні.

Хоча підрозділ Міжнародного кримінального суду не може дістатися до території Російської Федерації, рішення забезпечує повну ізоляцію цього злочинця, або принаймні від 123 країн, які підтримують МКС. Путін не може вільно подорожувати, і якщо така держава, як Туреччина, погоджується на його приїзд, вона наражається на осуд усього світу і стає ізгоєм. Це очікується через запланований візит Путіна до Туреччини та до президента Ердоґана, який, ймовірно, проігнорує рішення суду, хоча Туреччина прагне до членства в Європейському Союзі. Будуть консеквенції.

Існує також Міжнародний суд в Ґаазі, який розглядає суперечки між державами. Тут сама Росія є відповідачем у позові, поданому Україною в лютому 2022 року. Колеса правосуддя тут рухаються дуже повільно.

Сьогоднішній геноцид українського народу відбувається на телеекрані та в інших ЗМІ. Є багато свідків і багато доказів. Дії світової спільноти, міжнародних інституцій, таких як Міжнародний суд ООН, Міжнародний кримінальний суд, Генеральна Асамблея ООН або Рада ООН з прав людини, є перед очима світу. Рада Безпеки ООН є далеко за межами справедливості та верховенства права. Злочин геноциду є особливо жахливим злочином, який значно перевищує такі злочини, як агресія, військові злочини, злочини проти людства, і заслуговує на особливу увагу.

28 лютого 2022 року, через чотири дні після повномасштабного вторгнення, прокурор МКС відкрив розслідування військових злочинів і злочинів проти людяності. 2 березня 2022 року ГА ООН прийняла резолюцію, в якій висловила жаль з приводу «агресії» Росії проти України. Через два дні Рада ООН з прав людини закликала до «швидкого та перевіреного» виведення російських військ. 16 березня 2022 року МКС наказав Росії негайно призупинити військову операцію.

Я їздив до міста Ірпінь під Києвом у вересні 2022 року. Я бачив розруху житлових масивів. Я бачив просту техніку, з усіх боків порізану кулями. Не було жодних сумнівів, що Росія цілила по цивільних. Це було дуже важливе спостереження. За кілька кілометрів від Ірпіня в місті Буча виявлено тіла мирних жителів зі зв’язаними за спиною руками. Вони були розстріляні в стилі виконання НКВД. Немає сумніву, що це були військові злочини.

Націлювання на цивільні житлові райони, пологові будинки, дітей, викрадення дітей – усе це військові злочини. Постає питання: чи доходить це до рівня геноциду?

Чому росіяни цілять по цивільних об’єктах і навіть пологових будинках і дітях? З огляду на відверту мову, яка розпочалася з переписування Путіним історії України в липні 2021 року, крадіжки історії Київської Русі та заяви про те, що українці не є нацією, намір очевидний. Якщо Київська Русь – це історія Росії, а українці – не нація, то намір розбомбити пологові будинки, викрасти дітей і націлити на мирне населення очевидний. Для українців це екзистенційна війна. Тому це намір геноциду.

Екзистенціал є помітним і в самому своєму значенні означає країну Україна та її народ. Справжня характеристика війни як геноциду поза сумнівом. Чому росіяни вторглися в Україну. За твердженням самих росіян, це тому, що українці навіть не є нацією. Так заявив Путін у своїй химерній версії історії. Що це означає? Місто Київ, яке є столицею України, було засноване у 5 столітті, а село Московія, яке є столицею сучасної Росії, було засноване у 12 столітті. Суверенна Київська держава виникла в 9 столітті, а Московія стала суверенною державою в 16 столітті.

Знищення незалежної та демократичної України має важливе значення для знищення народу, який не лише живе в ній, але й називає її своєю батьківщиною. . Тому майже всі російські цілі є цивільними, материнськими, життєдайними, енергетичними та культурними скарбами. Росії потрібна українська ідентичність. Для цього потрібно знищити український народ. Це намагалися в минулому, безуспішно. Згадайте Голодомор 1932-33 років, коли Кремль заморив голодом 7-10 мільйонів українців. Сьогоднішнє вторгнення в Україну – чергова спроба геноциду. Велика різниця в тому, що сьогодні українці дають сильну відсіч.

У нещодавньому інтерв’ю своєму «корисному ідіоту» Такеру Карлсону, Володимир Путін повторив свій викривлений погляд на історію України та Росії. Насправді Росії не було до 18 століття, коли вона була штучно створена і названа царем Петром після його перемоги над об’єднаними силами шведів і українських козаків у битві під Полтавою в 1709 році. Цар Петро розпочав свій злочинний геноцид проти України роком раніше: без розбору зруйнували місто та вирізали мешканців Батурина, столиці українського гетьмана Івана Мазепи. Мужність Мазепи через століття оспівав англійський поет лорд Байрон.

Таким чином, понад триста років росіяни намагаються здійснити геноцид українського народу. Нинішня війна є останнім прикладом і важким випробуванням, яке вимагає рішучості світової спільноти. Українці завжди вистояли, але ніколи не викорінили це страшне зло. Сьогодні найкраща нагода покласти край російській імперії зла.

10 лютого 2024 р. Лозинський Аскольд

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа