Точка зору на показові обливання водою

Я не можу зрозуміти, навіщо потрібен цей цирк з обливанням холодною водою. Яка потреба цього? Чи то означає, що без холодного душу українці вже не здатні робити добрі справи? Невже не здатні без цього почути добрий заклик, мудре слово, переконливі аргументи? Слово (а насамперед було слово!) і здорова думка тепер заміняються різними шоу… Чи люди вже не розуміють слово, не відчувають потреби часу, поки не обіллються водою?
Ті численні шоу і флешмоби, які мавпуємо від чужинців, на мою думку, нівелюють споконвічний високий інтелект українців…

Поцікавилася тим “знаменитим на ввесь світ благочинним флешмобом ALS Ice Bucket Challenge”.
Правила ALS Ice Bucket Challenge прості: отримавши виклик – маєш облитися крижаною водою та пожертвувати 100 доларів до фонду боротьби з важким захворюванням АЛС – амеротрофічна латеральна склероза. Після цього естафета передається далі – трьом друзям, яких учасник флешмобу обирає на власний розсуд. Ті, своєю чергою, продовжують геометричну прогресію учасників акції.
Так практикується у світі, де не всі знають про страшну склерозу, де треба в якийсь особливий розважальний спосіб спонукати людей до доброчинності…

А у нас, мабуть, вирішили, що люди мають такий склероз, що не знають про всеукраїнські потреби? Чи вважають, що без хизування перед камерами українці не здатні нічого пожертвувати для блага України?
Хто переконає мене у необхідності тих акцій? Правда, я розумію, що так хочеться засвітитися, прославитися, що тепер зветься по-чужому “пропіаритися”, але чи це потрібно й мудро?..
Вважаю це новітнім фарисейством, яке критикував Ісус Христос: “Усі свої діла вони роблять на те, щоб бачили їх люди” (Євангелія від Матея, 23,5).

Дякувати Богу, у своєму товаристві (а це переважно пенсіонери) знаю, що більшість знайомих кожен місяць частину своєї пенсії жертвують на потреби війська та поранених. І не афішують цього! Керуються власною совістю, милосердям, любов’ю до України… А також знають, що за добру справу, за яку не отримали подяки від людей, отримають щедру нагороду від Господа Бога.

Тож чи не варто припинити цирк з обливанням водою, а облити себе більш гідними діяннями?

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа