Світлої пам’яти ЮРІЯ (Шухевича)

- -01

Сьогодні 10.12.2022:

«Скажи нам нині, брате, куди йдеш від нас…» [Чин похорону]

«До Отця мого і Отця вашого, молити Господа за мою і вашу у віках знедолену, але й у віках нескорену Неньку-Україну».

 

Сьогодні земля прийняла тіло, а Господь душу світлої пам’яти ЮРІЯ (Шухевича) і «прилучився він до рідні своєї» і до славного товариства Господніх воїнів світла та борців за волю України.

Господній храм повний Божого люду, осіб літніх та юнацтва, українських вояків, тих хто сьогодні знову боронить честь та свободу України. Мимоволі приходять на гадку лави незліченних тисяч повстанців середини минулого століття, що до останнього боролись в лісах і криївках, у тюрмах і на каторгах, і, попри розуміння, що впадуть усі до єдиного і, що ворог тимчасово переможе, але все ж не зламались, бо вірили, а навіть не лише вірили, а були свято переконані, що згине кривавий московський кат і Україна таки здобуде волю. Сьогодні прилучився ЮРІЙ до тих про кого свідчить славень ОУН «тверді, міцні, незламні мов ґраніт».

Друже і брате ЮРІЮ, моли Господа про перемогу благовірного українського народу над нечестивим супостатом, моли за Україну та її народ, проси Господа за українську молодь, Українську Церкву, рідну культуру, за збереження чистою української душі.

Амінь.

 

Громадська рада «Святий Юр»

Львівське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих

ВГО Союз Українок

- -03 - -05 - -08 - -09 - -11 - -13 - -15 - -16 - -17 - -18

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа