Що розуміють в ОП під словом «єдність»?

Йосиф Сірка

Поведінка президента Зеленського, після висловленого ним слова «єдність», нагадує відомий жарт про одесита, який хотів виграти в Лотереї. Він щодня, перед спанням звертався до Господа: «Боженьку, молюся і благаю Тебе, Господи – допоможи мені виграти в Лотереї». Після 21 звернення, раптом, після слова Господи, вікном затрясло і воно відкрилося. Коли прохач до Господа хотів закрити вікно, то почув глибокий Господній голос з Неба: «Та купи, нарешті, квиток!»

Подібність викликає і нагадування Зеленського про ЄДНІСТЬ, коли сам він досі не доклав жодних зусиль, щоб її посилити. Вже наближається друга річниця повномасштабного вторгнення РФ в Україну, постраждали мільйони людей, знищено сотки міст та сіл, а Зеленський не спромігся, навіть, скликати «нараду порятунку» з колишніми опозиційними партіями, які припинили опозиційну боротьбу через війну (залишки заборонених промосковських партій у ВРУ, та співпрацю з ними, не можна вважати за доказ ЄДНОСТІ, бо вони ж незаконно залишились депутатами).

Після терористичної атаки Хамасу на Ізраїль, премєр Б.Нетаньягу наступного дня скликав усі політичні партії Кнесету і оголосив про потребу створення надзвичайного уряду, за участі і опозиційних партій. Вже через 4 дні, після атаки, уряд єдности був сформований.

В Україні вже 10-ий рік російської війни та 2-ий рік повномасштабної агресії доходить до кінця, а Зеленський лише зараз висловив слово «єдність». Безпідставні звинувачення Зеленським Залужного (в англійській газеті The Sun, 21.11.23), мовляв, той займається політикою, є свідченям того, що він не знає змісту слова «ЄДНІСТЬ». Таке враження, що виступи на телеканалах в різних парламентах світу, зробили з президента людину, яка відійшла далеко від реального життя.

Певно, що у вуха Зеленського Єрмак постійно нашіптує: «ти вже Наполеона обігнав і Черчіля переплюнув, ти…» навіть уявити важко, що вкладає йому у вуха його «таємний канцлер» і його «тінь» (навіть в темноті).

Загально відомо, що генерал Залужний до політики не втручається і займається, виключно, військовими справами, результати яких бачить вся країна. До військових він ставиться з батьківською опікою і турботою, до колег та друзів з повагою й респектом. Народ про це знає, тому така пошана й повага, яку вже встигли задоментувати навіть піснями. Зеленський повинен би радіти, що має такого фахівця, яким захоплюються військові експерти світу.

Закрадається думка, що Зеленський, через не достатнє знання англійської мови та військових термінів, використаних Залужним у фаховій статті , оприлюдненій на стор. г. The Economist (2.11.23), не зрозумів глибокого аналізу воєнної ситуації та перспектив. Зрешто, ніхто йому не закидає, що він без елементарного поняття про структуру війська, про військову тактику і стратегію, військову підпорядкованість та дисципліну, став Верховним головнокомандувачем ЗСУ.

Допоки Зеленський, численними виступами перед різними парламентами світу та відвідуванням міжнародних організацій інформував про страшну війну, яку веде РФ проти України, то його авторитет зростав. Це спрапвляло враження, що президент України є великим патріотом. Армія воювала, звільняла Київщину, Харківщину, Херсон та низку сіл і міст. Складалося враження, що Зеленський цілковито довіряє армію визнаному професіоналові – генералові В.Залужному, якого заслужено нагородив Президентською відзнакою «Іменна вогнепальна зброя» (27.7.23).

Якимсь дивом, Єрмак став одинокою, найдовіренішою людиною для Зеленського-президента. Саме Єрмак несе вину за легковажність, якої допустився Зеленськеий раптовою заміною друга і найбільш довіреної передвиборчої особи А.Богдана. Після цього, дуже швидко відбулася не тільки узурпація ОП, але й влади в Україні людиною, яку ніхто не обирав та і мало хто його знав. Увесь «досвід» Єрмака праці на промосковського нардепа Тедеєва (ОПЗЖ) за 8 років полягав, хіба, у підтримці українофобських законів та Зверненні до Польського сойму визнати національно-визвольний рух на Волині ґеноцидом польського народу.

Єрмак «бетонував» свою посаду брехнею від першої зустрічі з ЗМІ. Пригадуються його твердження про те, що ним організована таємна «відпустка» до Оману була «робочим візитом» і «відпусткою». А операцію розвідки по захопленню ваґнерівських злочинців, відому під назвою «Ваґнерґейт», при всіх камерах різних каналів брехливо назвав «вигадкою від початку і до кінця).

З брехні почалася узурпація Єрмаком влади та контролю над вибором уряду, заступників ОП, голови Національного банку, судової системи та охоронної системи та «ліквідації» Міністерства закордонних справ, самовільно перебравши на себе функцію «супер-мена». Йому вдалося, при президентлові Зеленському, стати одиноким «саморобним дипломатом», а професійні дипломати стали безробітними. При тім, він не належить до влади (бо Україна президентсько-парламентська республіка, а Єрмак голова презильот дентської адміністрації).

Іншими словами, Зеленський дозволив і толерує дії Єрмака. Одинока ділянка, яка довший час трималася поза впливом Єрмака були ЗСУ. Він, як людина неграмотна, коли йдеться про дипломатію та військо. Його нахабство, підтверджене браком елементарного (не міжнародного, дипломатичного) етикету, культурної поведінки, прийнятих норм та звичок при міжнародних зустрічах. Безтактність, хамство та брак культури Єрмак продемонстрував перед американськими урядовцями, на чолі з держсекретарем Блінкеном (12-15. 11.23) у Вашінґтоні.

Зазначимо, що це була урядова делегація, на чолі з Першою віце-премєркою Ю.Свириденко і поява в ній А.Єрмака була здивуванням не тільки для Блінкена, який привик до перемовин зі своїм колегою Кулебою. Єрмак, певно, призабув, що про каву має подбати президентлові Зеленському, а пані Свириденко користується послугами Кабінету міністрів. Хамство та грубість, по відношенню до жінки, Єрмак продемонстрував на зустрічі з кабінетом Блінкена. Він безтактно, невиховано, неоголений та одягнений у робочому одягу для брудної роботи, відсунув з крісла навпроти Блінкена голову делегації пані Свіриденко і сам на ньому всівся. При тому, всі знали, що Єрмак не належить до урядової делегації.

Зазначимо, що адвокат С.Крижанівський, вже давно багато разів звертався до СБУ та судових органів, з підозрою в тому, що Єрмак є аґентом Кремля. Але всі, до кого він звертався, демонструють поведінку віцепремєрки Свириденко – мовчання і покору. Не віриться, що про це не доповіли Зеленському, але він мовчить. Тобто, щоденні «перевищення службових обовязків» Єрмаком, Зеленський не помічає, а плітки про Залужного, мовляв, той займається «політикою», навіть озвучує у бульватрній пресі Великобританії.

Дуже доречним буде приглянутися до найстаршої книги мудрости Біблії, в якій євангелист Св. Лука (6:42) пише: «Як ти можеш сказати до брата свого: Давай, брате, я заскалку вийму із ока твого. Сам колоди, що в оці твоїм, не вбачаючи? Лицеміре, – вийми перше колоду із власного ока, а потім побачиш, як вийняти заскалу з ока брата твого!»

Отож, залишається нам сподіватися, що Зеленський, нарешті, «вийме колоду» Єрмака з власного ока і це дасть йому зрозуміти сутність слова ЄДНІСТЬ, яку потрібно усім українцям, щоб перемогти споконвічного ворога. Безпринципна і свавільна загарбницька війна московії є свідченням того, що понад 10 мільйонів голодної смерти для окунта було не досить. Тому порада Св. Луки повинна стати на допомозі не тільки Зеленському, але й всім, хто досі не зрозумів, що з кровожадним сусідом спільної дороги не буде.

Торонто, 27.11.2023 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа