Що нашіптував і нашіптує Єрмак Зеленському?

Йосиф Сірка

Брехня на брехні і брехнею поганяє!

(Народна мудрість.)

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 13.4.2023 р. оприлюднила, довгоочікуване розслідування у справі тзв. Вагнерівців. Незважаючи на те, що події відбулись ще два роки тому, їхні наслідки затямилися українцям дуже добре, бо це була перша надзвичайно поважна і розголошена брехня зеленої влади в Україні, після Майданівських подій.

Виїмковість забріханости стосовно «Ваґнерівців» полягала в тому, що першою особою Офісу президента А.Єрмаком було по всіх телеканалах «офіційно» оголошено: Ніякої української операції Зовнішньої розвідки не було. Пригадаємо слова голови ОП Єрмака в етері «Свободи слова Савіка Шустера» (вересень 2020 р.), стосовно спецоперації українських спецслужб: Детективна історія, яка вигадана від самого початку і до кінця (підкр. ЙС). Взято кілька фактів із реальності, додані художні вигадки, і створилася масштабна історія, яка дійсно вражає». Отак збрехала людина з кіноіндустрії!

Таким чином утвердилася неймовірна карєра ніким необраного, спочатку радника президента, а потім голови ОП европейської України. Але брехня Єрмака не була першою, їй передувала ще важливіша брехня (яку довго заперечував сам організатор), яка й привела Єрмака до влади. ВВС News 14.2.2020 писала: Офіс президента Зеленського у п’ятницю заявив, що вся інформація “Схем” про нібито його (Зеленського -ЙС) зустріч з Патрушевим, “цілком і повністю не відповідає дійсності” (підкр. ЙС) . Ото ж: Брехня на брехні і брехнею поганяє!

Саме єрмаківська брехня про тзв. відпустку Президента Зеленського в Омані, про яку писали «Схеми» (Радіо Свобода), початком січня 2020 р., стала визначальною у зміні курсу Зеленського, який він обіцяв перед виборами та у захопленні влади людини, яку ніхто не обирав, яка була ніким в українській політиці. Бізнесмен у кіноіндустрії Єрмак виявився дуже обмеженим у власній фантазії замінити правду брехнею, порівняйте: «цілком і повністю не відповідає дійсності» та «вигадана від самого початку і до кінця», а це доповнювалося твердженням Єрмака, що Росія не нападе на Україну, яке він «нашіптував» Зеленському та усім українцям (бо він же ж «довірена особа Кремля») до 14.2.22 р., а потім зник на кілька днів і досі невідомо, а де ж він і голова СБУ І.Баканов були в перші дні повномасштабного наступу РФ на Україну?

Сьогодні, коли Berlingcat оприлюднило розслідування по «Вагнерівцях», вже ніхто не сумнівається, що хтось перешкодив захопити злочинців, які були причетні не тільки до збиття Тайландського цивільного літака, але й до воєнних злочинів, скоених проти українців. Запитання викликає мовчанка Єрмака, який так ревностно запреречував існування спецоперації, яку потім називав «несанкціонованою», «небезпечною для міжнародного іміджу України», «порушуючою права людини»(!) і, зрештою, натякнув на Лукашенка, який бандитів передав Росії, а не Україні.

Зрештою, А.Єрмак повинен би відреаґувати і на програми декотрих каналів та, зокрема, аналітиків-журналістів, напр.: С.Руденка, Ю.Бутусоа, Я.Соколової, Ґ.Лероса та багато інших на каналах YouTube, які вказують на його безпоседню участь у брехні навколо «ваґнерівців» та «прихованого відпочину в Омані».

Слід зазначити, що розслідування Bellingcat висуває багато запитань до Єрмака, як головного дезінформатора і брехуна у справі зливу спецоперації української спецслужби. Доречно пригадати, що, коли б не була організована Єрмаком таємна «відпустка» Зеленського, яка призвела до зустрічі Зеленського та Патрушева, про яку вже є повно інформації на сторінках інтернету, то молода команда Зеленського, на чолі з Гончаренком та Разумковим, могла показати певні результати. Тоді і спецоперація з Вагнерівцями могла закінчитися успіхом. На жаль, заміна А. Богдана на Єрмака була відкритою дорогою до корупції, яка почалася з призначення міністрів та посадовців не за фахом, а за бажанням Єрмака. Найпереконливішим прикладом того, що не професіоналізм, а «відданість» Єрмакові була найголовнішим джерелом призначення на посади, стала заміна фахівця міністра Оборони А.Загороднюка на пенсіонера А.Тарана, який не був здатний навіть зробити замовлення для ЗСУ у вітчизняної індустрії.

Таким чином, «реформатор», який обіцяв «посадити» усіх корупціонерів, надати можливість управляти молодим фахівцям, усунути «кумівство», ліквідувати недоторканість депутатів, запровадити реформи, перетворився на популіста, який забув про свої передвиборчі обіцянки. Замість управління державою Єрмак, організує йому виступи по ТБ, виїзди на фронти, а державою управляє сам, оминаючи принципи державного управління та і саму Конституцію, на що йому ніхто не надавав уповноважень.

Нагадаємо, що радник президента Зелернського Єрмак зумів здобути настільки довіру, що той, без підозри того, що помічник може бути аґентом Кремля, погодився на цілковито антидипломатичний вчинок – таємну зустріч з М.Патрушевим в Омані 8 січня 2020 р.. Про цю зустріч писали не тільки відомі розслідувачі «Схем», але й численні аналітики та різноманітні оглядачі, фахівці з досвідом розслідувань.

Якщо вірити словам адвоката С.Крижанівського, який зараз, майже щодня, намагається подати скаргу на досудове розлідування про державну зраду, то А.Єрмак ще з 1998 р завербований аґентами ФСБ під іменем Тимофей. І саме це викликає підозру, що від зустрічі Зеленського з Патрушевим Зеленський очікував, мабуть, закінчення війни, а Єрмак з Патрушевим – капітуляції.

Ми вже згадували, що ОП, тобто – Єрмак всяко заперечував зустріч, але саме після неї розпочалися трагічні зміни не тільки з тотальною заміною ОП А.Богдана, але й уряду. Після шести місяців, на посаді Голови уряду, замінили молодого Гончарука на людину з «орбіти» Коломойського, а потім поміняли і решту міністрів та Ґенерального прокурора.

А.Єрмак приймав активну участь у призначені мірністрів та ін. державних посадовців, оминаючи Закон про люстрацію та призначаючи на відповідальні посади людей з оточення президента-втікача Януковича (Татаров ,Демченко). Звичайно, що таку величезну сітку прихильників Кремля сам Єрмак не міг організувати, тому, можна підозрювати, що при допомозі аґентів ФСБ, які займали керівні посади в СБУ – Баканов, Наумов, А.Демченко, чи такий атиукраїнський «фахівець», яким є Портнов, або колишній депутат ВРУ, аґент ФСБ Сівкович та його колишній помічник, а зараз сам депутат Гетьманцев та десятки інших.

Єрмак, якщо вірити обвинуваченням Крижєанівського, став першим аґентом чужої розвідки, якому вдалося захопити всю державну структуру країни антидержавними аґентами. Крім того, це дозволило йому перевершити свої уповноваження і оволодіти парламентською більшістю ВРУ, контролем над судовою і фінансовою системами. Він зумів навіть сексуологиню поставити послинею в Болгарії. А його втручання у зовнішню політику, часом, викликає запитання, мовляв, а де міністер закордонних спррав?

Акативність Єрмака зашкалює: він щодня старанно все контролює – незважаючи на те, що він, практично, «секретар», який не має статусу державного службовця, бо його ніхто не обирав, не перевіряв (а коли б перевіряли, то він не зміг би бути навіть в оточенні президента, оскільки батько був ФСБ аґресора, а один брат на службі в армії окупанта). Натомість, він «втерся» у довіру до президента настільки, що став виконути його обовязки, забуваючи про свої. Будемо сподіватися, що не потрібно буде звертатися до ЗСУ, щоб тимчасово, перебрали державне управління, оскільки Єрмак почастішав зацікавленістю стану ЗСУ, а тільки його «право» на повідомлення про обмін полоненими, має створити йому імідж «визволителя-переговірника» полонених, яких тисячами безвідповідально здали в полон в Маріуполі. «Зацікавленість» головного адміністратора Офісу президента планами підготовки до котранаступу ЗСУ є найпровокативнішим перевершуванням Єрмака своїх уповноважень, яке є загрозою державному існуванню України.

На цей щабель управління державою винесла Єрмака безкарна брехня про «приватний відпочинок в Омані», який увінчався «побаченням очей» другої людини Кремля. Щоправда, Патрушев, який знає Єрмака вже з давніших часів, хоче бачити президентом не Зеленського, але сина свого колишнього колеги – Андрія – чи Тимофія!?

18.4.23

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа