Що ми, УКРАЇНЦІ, відповімо “Європі” на “лист п’ятьох”?

 

Нам більше не “посилають дипломатичних сигналів”. Нам почали, всупереч звичайній “гіпер-дипломатичній” мовно-стилістичній практиці, характерній для т. зв. “європейських структур”, ПРМО В ЛОБ говорити про те, в чому, власне, полягають проблеми наших стосунків.

Перешкодою для подальшої євроінтеграції України є її ВНУТРІШНІЙ політично-правовий та похідний від нього економічний лад. НЕ МОЖНА, водночас, “іти до Європи” (себто – інтегруватися в Євросоюз) і будувати типову для т. зв. Співдружності Незалежних Держав “пост-комуністично-азійську деспотію”.

Євросоюз, як і усі зовнішні контрагенти нині пануючої на Україні влади “уперлися в те саме”, що давно вже відомо більшості українців: схильність цієї влади до “безпредєлу”, “кидка” партнерів та, більш загально кажучи, її “повну неугодоспроможність”. Ну який, скажіть зрештою, сенс будь-про-що із “януковичами” домовлятись, коли за 5 хвилин (або 5 днів) після тієї “домовленості” вони всерівно з хитрющим-прихитрющим виглядом (“Ну, як ми цих “лохів” їхніми ж власними “принципами”?”) усе рівно “все роблять по-своєму”?

Проте, є “ОДИН ДЕТАЛЬ”, якого українська громадськість не помічає й не бачить так само туго, як “тупо не бачать” сучасні можновладці України з партквитками Партії Регіонів у кишені всяких західно-європейських “дипломатичних натяків”: все висловлене “європейцями” стосується не лише “влади”, але й УСІХ НАС.
“Збоку” існує лише одне: “ВИ – УКРАЇНЦІ”. Ми, разом з Януковичем, Ющенком, Пінчуком, Фірташем, Коломойським та, навіть, Дм.Табачником і Валідом Арфушем, є ОДНИМ ЦІЛИМ “вони – українці” і для німця Більдта, і для поляка Сікорського. Для них МИ ВСІ – “українці”, “ukrainians”, UKRAINE…

Чи не настав вже час громадянам України створювати у стосунках із “Європою” СВІЙ, справді НОВИЙ, “формат”, де “не-Янукович” не означало б, автоматично, “об’єднаної опозиції”, не менш, на практиці, корумпованої та аморальної, ніж нинішня влада?..

Більше про це читайте у блрзі на korrespondent.net

PS Внизу – колаж із New York Times. Так бачить НАС “Захід”: “спецназ у броніках” vs ЮВТ. Хто хоче прочитати сам “лист п’ятьох”, в оригіналі, – “клікайте на фотку”, ;-).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа