Сатана у рясі

Йосиф Сірка

4-ого лютого н.р. словацьке телебачення показало інформацію про багатства Віктора Януковича. Величезна кількість нерухомості з сотками (а може й тисячами) гектарів лісів, будинків, „дач” та мільйони, включно з власним банком його сина – дентиста за професією. Дуже шкода, що такої інформації не можна побачити по телебаченню на Сході та Півдні України це могло б показати багатьом шахтарям, пенсистам, учителям, лікарям та інвалідам, як живе правляча „шляхта” в Україні!
Інтернетна газета Українська правда вже не раз приносила інформацію про маєтки українського президента, міністрів Захарченка, Табачника, чи екс-прем’єра Азарова, екс-керівника президентської адміністрації Медведчука та інших, які попри свої міністерські крісла мають прибутки, до яких лікарі, учителі, чи інженери ніколи не доробляться.
Та не тільки міністри є власниками маєтків, які працюючий народ навіть собі уявити не може. Такі „слуги народу” як брати Клюєви, надають перевагу нерухомості та бізнесу в Австрії. Оліґархи „забезпечують”себе у різних країнах Європи, але й американським континентом не гербують. Мільйони, а то й мільярди, євро на рахунках у різних країнах, є наслідком махінацій з офшорними фірмами та вивезенням капіталу з України, яка потопає у різних боргах.
Представники Партії реґіонів та КПУ у ВР України просувають країну у Митний Союз, а самі плекають рахунки в банках Заходу, де й їхні діти навчаються не тільки в університетах, але й школах.
Чи не найкращим прикладом таких „бізнесменів” є депутат О.Царьов, який своїх діточок відправив не до Москви, чи Петербурга, але у Велику Британію. Отак 18-річний Максим Царьов потрапив у Durham University , а 14-річна донька навчається у шотландській школі м. Gordonstown. Та і рідзвяні канікули провів з ними батько не десь у Сибіру, чи в Уральських горах, але в Західній Європі, яка для православного Царьова повна ґеїв і лесбіянок.
Та дивуватись нічому, бо він не одинокий із ПР, яких чомусь «тягне» в Європу, а Україну «пхають» до МС в Азію. І звільнений з посади М.Азаров також дуже швидко, після звільнення з посади, поїхав подивитись на свої маєтки в Австрію, а деякі представники Європейського парламенту припускають, що він власнить і австрійський паспорт.
Саме оті «необмежені можливості» наочні за влади В.Януковича, а його статки для словацького глядача є чимось неуявним, оскільки пара отаких президентів могла б «проковтнути» усю Словаччину, бо ж вона не має отих просторів, що Україна.
Мовби по запрошенню, наступного дня, після репортажу у словацькому ТБ про маєтки українського президента, на сторінках газети Українська правда, появилася стаття Михайла Ткача «Панотці не Боги!» (5.2.14 р.). Відеозапис «проповіді» протоієрея Андрея Ткачева, настоятеля храму прп Агапита Печерського у Києві є «живим свідченням» того, яким не повинен бути священик.
З хрестом в руках протоієрей закликав молитися, не займатися політикою, не ходити на Майдан і обходити його десятою дорогою. Він дуже емоційно заявив, що буде молитися за владу (тим самим втрутився у політику), щоб влада була сильною, буде молиться до Господа, щоб майданівці (яких він звинувачує у революції) захворіли, щоб їх було «стерто до порошку».
Аж гидко, що людина у ризах звертається до своєї «пастви» і проповідує ненависть до майданівців. Слухаєш оту маячню особи в ризах і дивуєшся, як це, що він не лікується в психіатричній клініці? Кажуть: на ображених Богом – не ображаються. Тому й майданівці не будуть за його ненависть до них ображені. Чуєш отакого «душпастиря» і, появляється співчуття та прохання до його вищепоставленого сану – займіться лікуванням отця Андрія, а то з металевим хрестом в руках, при черговому зриві нервів, він може завдати і фізичних травм.
Таке враження, що Андрій Ткачев переплутав професії і забув, що він у Храмі Божому, в якому мав би проповідувати любов до ближнього – так як це робив Ісус Христос.
Коли б таку «проповідь» собі дозволив якийсь московський піп з КГБівським минулим, то ще можна було б зрозуміти. Справа в тому, що протоієрей А.Трачев відомий своїми виступами перед вірячими в різних містах України, по радіо та активний він в інтернеті. Своїми проклятями Майдану та молитвою, щоб у майданівців «вселився страх, щоб вони похворіли», Трачев довів, що до нього вселився сатана. Саме це, напевно, стало причиною, що він переплутав свої прокляття та молитви до Господа – замість тих, що терплять, він молиться за тих від яких терплять.
Христос вчив, що «важче багатому дістатися до Цаства небесного, як верблюдові пройти через вухо голки!» Христос завжди був на стороні страждаючих і їм він допомагав, а «слуга божий» Андрій молиться, за тих, від яких страждають, які викрадають людей, катують, вбивають. А що вже сказати про накопичування багатства, маєтків, які аж ніяк не вкладаються у християнську етику, а про любов до ближнього вже й не згадувати. Зрештою, у молитві сказано: «І остави нам довги наша, яко же і ми оставляєм довжником нашим!»
Підступний Сатан не дав протоієреєві розуму, щоб звернутися до Януковича і його безбожно жорстокої влади, на руках якої пролита невинна кров людей, на рахунку якої тисячі арештованих, покалічених, катованих та вбитих! Він не звернув увагу на непомірні багатства представників влади та низькі платні лікарів, вчителів, інженерів, мізерні пенсії та стипендії і не закликав до братнього поділу добра, або хоч до допомоги бідним.
Дивує, що людина у духовному одязі у стінах Храму Божого не знайшла слів, щоб засудити звірства влади, які та продемонструвала побитям 30 листопада м.р. лежачих дітей озвірілими «беркутівцями». А отих диявольських істот було за що проклинати і була нагода помолитися за побитих і покалічених. Молитва і прохання Господа на ще більшу силу здичавілій владі є не молитвою до Господа, а хіба до диявола!
Агапит ще в ХІ столітті продемонстрував свою любов до Господа. Він був першим українським ісцилителем, який не брав від людей гроші, коштовності, але молився за хворих і ніколи не покидав Печерського монастиря, в якому постригся у монахи. Молитися у храмі його імени і просити Бога, щоб той напустив страх і хворобу на мітингувальників є блюзнірством і непростимим гріхом не тільки «проповідника», але й тих, хто його слухає.
Ми знаємо з історії, що російські царі були й керівниками церковної ідеолоґії. Влада царя завжди була підтримувана московською церквою, але царів нема, а церква прп Агапита Печерського знаходиться не в Росії, а в Україні, тому молитви її настоятеля за криваву й ненажерливу владу в Україні, певно, спонзовані темними силами антихристового вчення.
Прислухаєшся до молитов на Майдані, де справжні отці з тисячами вірних моляться за долю українського народу і думаєш, а звідки взявся отой диявол, що не визнає молитви на Майдані і навіть мову тих молитов не розуміє, бо висловився про них що: «воют свои молитвы непонятные». Він забув, що Божі молитви на всіх мовах зрозумілі!
Не знаю, чи бачив протоієрей побиті обличча Т.Чорновол, Д.Булатова, вбитих і покалічених активістів Майдану, але вони його й не цікавлять, бо його молитви за владу є свідченням того, що він не розуміє Христового вчення.

x_4ad9f904
Незважаючи на молитви протоієрея Ткачева за злочинну владу, вона тратить на силі з ростом сили й духу народу, про який цей «душпастир» забув. Шкода, бо ж в Україні завжди церква була з народом, а не з його гнобителями.
Залякування активістів Майдану, нагінка за ними та полювання, щоб арештувати, спроби припинити інформацію про Майдан, як цьому було з російськими журналістами М.Перфільєвим та А.Захаровим, є свідченням того, що влада слабне.

Viktor Yanukovych
Дорога «екскурсія» Януковича до Сочі не є свідченням його сили, але, скоріш, нахабства та цинізму, залишати країну у скутний для неї час, щоб порадитись з Путіним про наступну долю уряду в Україні. Тобто, Янукович зайвий раз демонструє, що він лише ґубернатор з титулом президента.

7.2.14 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа