«Росія озброїть єменських хуситів…»

«The New York Times» повідомила, що Росія надає стрілецьку зброю єменським хуситам. Американські посадовці, включаючи міністра оборони США Лойда Остина під час його нещодавнього візиту в Україну, зазначили, що, за даними американської військової розвідки, Росія розглядає можливість надати єменським хуситам ракети, якщо Захід розгорне війну. Вочевидь, нещодавно звільнений під час обміну полоненими із Заходом російський торговець зброєю Віктор Бут веде переговори про продаж передових ракет єменським хуситам, щоб виправдати бажання Заходу використовувати західну зброю глибше в Росії.

Я вважаю, що будь-яке виправдання є так само добрим, як і інше, але це настільки надумане, що українська сторона ніяк не може прийняти, що це нібито виправдання.

Досить сказати, що американська розвідка була і є дволикою протягом війни в Україні, і, чесно кажучи, задовго до неї. Директор ЦРУ Вільям Бернс весь час ділився інформацією з українською військовою розвідкою. У той же час він і його люди зустрічалися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і його людьми. Що невідомо, так це обсяг або мета зустрічей ЦРУ з росіянами. ЦРУ не є агентством для дипломатичних переговорів, тому мета має бути дещо іншою. Ззовні виглядає так, що Сполучені Штати грають на обох сторонах, допомагаючи Україні не програти, але недостатньо допомагаючи, щоб Росія зберегла свій вплив у цій частині світу.

За матеріалами The Moscow Times:

«Президент Росії Володимир Путін у неділю (27 жовтня 2024 р. – АЛ) заявив, що сподівається, що Захід «почує» його попередження про небезпеку прямої війни з НАТО, якщо НАТО дозволить Україні використовувати зброю великої дальності проти Росії.

Путін зробив початкову погрозу у вересні, після того, як Британія та Сполучені Штати обміркували можливість дозволити Києву використовувати далекобійну зброю проти російських цілей, попередивши, що це призведе до «війни» НАТО з Москвою.

“Мені про це нічого не говорили, але, сподіваюся, почули”, – сказав Путін у коментарі репортеру державного телебачення, відповідаючи на запитання, чи дослухався Захід до його попередження.

“Українські війська не можуть самостійно використовувати цю зброю. Це можуть зробити лише фахівці з країн НАТО, тому що їм потрібна космічна розвідка, якої Україна, природно, не має”, – сказав він.

Президент України Володимир Зеленський протягом кількох місяців вимагав від своїх західних союзників дозволу використовувати ракети великої дальності проти цілей у глибині російської території, стверджуючи, що цей крок «мотивує» Москву не шукати миру.

Минулого місяця західні офіційні особи повідомили, що рішення з цього питання було неминучим, але прем’єр-міністр Великобританії Кейр Стармер і президент США Джо Байден пізніше відклали це рішення через жахливі погрози Москви.

Байден применшив попередження Путіна, а офіційні особи США заявили, що ракети, ймовірно, матимуть певний вплив на українську кампанію».

А тепер по правді. Хусити не тільки володіють гіперзвуковими балістичними ракетами, але фактично використовували їх проти Саудівської Аравії та Ізраїлю. Америка це добре усвідомлює, тому що американські есмінці в Червоному морі збили складні ракети Хуситів.

Таким чином, американські аргументи є привидними і вкотре вказують на те, що США домовляються про чергову російську червону лінію. Ці російські червоні лінії малюються легковажно і часто. Захід, мабуть, міркує так довго, що його відповідь Україні вже не на користь. Ще більш смішним є те, що Захід часто продовжує говорити Україні, що їй потрібно, замість того, що Україна каже, що їй потрібно.

Які є деякі червоні лінії НАТО та Америки, якщо такі є? Виявляється, що військові злочини та спроби геноциду такими не є. Вбивства немовлят і матерів, які збираються народити, не вважаються червоною лінією. Запрошення солдатів країни, яка є міжнародним ізгоєм, під санкціями ООН, теж не є червоною лінією.

Хіба запуск Москвою ракет великої дальності, націлених на Брюссель, Лондон та Вашинґтон, буде вважатися червоною лінією. Але на той час може бути надто пізно, і результатом буде Армагеддон.

27 жовтня 2024 р  Аскольд Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа