Рецептові для України понад 2000 років!

Йосиф Сірка

Мирні форуми” російської церкви перед виборами є зброєю проти України”.

Олексій Данілов

31598Не пройшло й 24 годин (18.9.20) від попередження Секретаря РНБО О. Данілова, а „адресовані” зразу пішли в атаку. Щоправда не Російська церква в Україні, яку Секретар РНБО чомусь не назвав по імені, але ініціативу „перехопила” „Опозиційна платформа – За життя”, своєю „грізною” вимогою „негайного звільнення” з посади І.Данілова. Прокремлівська парітя не побоялася гріха закинути Данілову „розпалювання релігійної ворожнечі і гоніння на віруючих”.

Данілов, як відповідальна особа на відповідальній посаді , був змушений попередити про загрози, втручання у вибори Кремля, який відомий своїми втручаннями у вибори не тільки в Україні, але й по всій Европі та навіть у США. Данілов дуже лаконічно, але цілковито доречно зазначив, що: “Одним з дієвих інструментів російської гібридної війни проти України є використання релігійних структур у форматі проведення різноманітних “конференцій”, “круглих столів”, “міжнародних форумів”, “хресних ходів” тощо. Мета таких заходів – просування ідей т. зв. “руського миру”, виправдання російської агресії проти України, просування антиукраїнських тез російської пропаганди“. Він звернув увагу на основні ризики та загрози, пов’язані з підготовкою та проведенням місцевих виборів 25 жовтня.

church_RPC02

Звичайно, що слід було назвати Російську церкву в Україні, яка вже давно, відповідно до Закону, повинна була себе зареєструвати. Тоді було б зрозуміло, що проросійська партія захищає російську церкву. Оскільки за гроші в Україні можна навіть конституційний суд купити, то й не дивно, що знайшовся суддя, який і за менші гроші «призупинив» реєстрацію РПЦ в Україні. А судді безкарно далі виносять рішення, прикладом чого було недавнє присудження 250 мільйонів доларів Суркісам за хабар у 100 мільйонів доларів.

Ще недавній візит очільника «платформи» Медведчука на Крим, де він власнить великі маєтки, пройшов безкарно, незважаючи на те, що цей оліґарх «приватно радився» з Путіном, як краще примусіти до капітуляції Україну. Отак і всі передвибочі видовища цієї прокремлівської сили та Російської православної церкви спрямовані на отруєння українського виборця, який слухає не тільки фашистські програми Соловйова та йому подібних з Москви, але й з оліґархічних каналів Медведчука та інших.

Промосковські телеканали в Україні мовчали, коли російські злочинці скоїли воєнний злочин вбивстваом українського медика Миколи Ільїна, після того, як погодилися на «тишу». І де була Російська церква, коли такий нехристиянський злочин вчинили прихильники її спільности?

Попередження Секретаря РНБО Данілова цілковито підтвердив тзв. Міжнародний форум «Люди мира», який організувала РПЦ в Україні у Святогірській лаврі 21-22 вересня н.р.. Журналістка Татяна Заровна, дуже влучно пояснила, який «мир» ця церква мала на увазі, своєю організацією «форуму»: «Однозначно это – мир оккупанта. Это мир, как «русский мир». Организаторы – рок-музыкант Карамазов и второй, Юрий Молчанов, на протяжении более 10 лет до войны, в моем понимании, копали яму Украине, готовили почву для оккупации. Они проводили празднование Дня крещения Руси – это было абсолютно идеологическое мероприятие: Молчанов рассказывает, что никакого украинского мира нет. Это цитата. А есть русский мир. А Украина и Россия – это одна страна и один народ».

Згідно з думкою пані Т.Заровної, організатори «форума» промовчали про допити, вбивства бойовиками російських гібридних сил, включно з «Російською православною армією», у Слов’янську мирних мешканців, серед яких 46-річний Володимир Рибак та 19-річнй Юрій Поправко, викрадені та піддані тортурам: «Причина смерті обох загиблих – комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих потерпілих, які перебували без свідомості”, повідомили у МВС

Гібридна «Російська православна армія» зібрала на «форум» не своїх озброєних бойовиків, «а людей, которые сражаются против Украины в идеологических и информационных войсках» (Т.Заровна). І саме тут потрібно втрутитися не тільки Секретареві РНБО, але й МВС, СБУ та ВР України, якщо держава дбає про свою цілісність і суверенітет. Гібридний «форум» у Святогірській лаврі довів, що ворог вже цілковито відверто, нахабно наступає не тільки на суверенітет, але й на існування нації, заперечуючи самобутність українців і їхню мову, що російська церква в Україні робить вже понад 400 років!

Саме зараз доречно усім українцям пригадати «рецепт» вирішення української п’ятої колони, а разом з тим, як об’єднати і стабілізувати країну. Давньоримський політичний діяч, видатний оратор, філософ та літератор, поборник республіканської ідеї Марк Туллій Цицерон (106 -43 д.н.е) вже понад дві тисячі років попередив про найнебезпечнішого ворога дежави:

« Нація може пережити та витримати шкоду від своїх дурнів та, навіть, від своїх надміру амбітних синів. Але вона не може вижити після зради зсередини. Ворог біля воріт є менш загрозливим, адже він заздалегідь відомий та відкрито несе своє знамено.

Зрадник же ж вільно пересувається серед стану захисників, його підступний шепіт тихо лунає, шарудить серед провулків, і цей відгомін доходить аж до найвищих урядових залів.

Адже зрадник і не видається зрадником: він спілкується мовою, такою знайомою для всіх його жертв, він освоює те, що у них на думці і висловлює їх же ж міркування; одягаючи маску, він уподібнюється до них. Він звертається до тої найважливішої суті, яка лежить глибоко в наших серцях. Зрадник роз’їдає душу нації та підточує її основи, він непомітно і тихо працює в темряві для того, щоб розкласти опори оборони, і він продовжує заражати державу, аж допоки вона не зможе протистояти.

Навіть вбивці – і того слід боятися менше.» Марк Тулій Цицерон.

«Міжнародний форум» Люди мира був «останім дзвінком» для всіх гілок влади – якщо хочуть мати «єдину країну», то, конче потрібно, заборонити ворожу пропаґанду й аґітацію аґресора і його п’ятої колони, які працюють для того, щоб Україну приєднати до імперії російських фашистів. І не слід вигадувати «принципи демократії», їх потрібно застосовувати забороною організацій та громад, діяльність яких спрямована на дестабілізацію, ворожнечу, яка приведе країну до хаосу та руйнування і поглинання імперією Путіна. Кожен українець повинен би прочитати наведену цитату Цицерона, що підтверджує попередження, висловлене О.Даніловим.

Саме тут буде доречним нагадати, що досі жодна з владних та провладних партій, за 29 років, не зуміла ефективно і рішуче боротися з внутрішніми ворогами, включно з оліґархами. Тільки національно-патріотичні сили зможуть навести лад і справедливість в Україні. Запорукою цьому є те, що в їхніх рядах нема жодного оліґарха, їхня мета – незалежна демократична держава, де пануватиме добробут, верховентво права, людські права, рівність і справедливість. Українські націоналісти у серпні 1943 року на Третьому надзвичайному Великому зборі ОУН на українських землях, серед напрямних своєї діяльності, задокументували свої наміри:“…за культурні відносини з іншими народами, за виїзд громадян за кордон з метою навчання, лікування та ознайомлення з культурними надбаннями інших народів,…за повне право національних меншин плекати власну національну культуру, … за рівність усіх громадян України незалежно від їх національності у всіх державних правах і обов’язках, за право на працю, заробіток і відпочинок, …за вільну культуру, за героїчну високодуховну мораль, за загальну солідарність, дружбу та дисципліну».

На цьому з’їзді була підтверджена лінія націоналістів щодо створення масових повстанських збройних формувань (УПА) та прийнято  програму про відкриту збройну боротьбу проти “двох окупантів-імперіялістів — Третього Райху та Совєцького Союзу. На жаль, українські патріотичні сили, через свою розпорошеність, яку ворог вже століттями практикує своїми підступними аґентами в рядах усіх українських громадських, культурних та церковних організаціях. Вороги України досі провадять деструктивну діяльність серенд українців та організують вбивства активних і сміливих. Хіба найновіші вбивства україномовних громадян не є методом залякування!? Парадоксом є факт, що націоналістів вороги держави обвинувачують у всяких гріхах, але досі за російську мову в Україні ще не постраждав жоден українофоб, а за українську мову зазнають не тільки переслідувань, але й убивств.

Демократичні вибори повинні слугувати демократичним змінам і принципам, а не захопленню влади ворожою гібридною структурою, якою є тзв. Опопзиційний блок чи прихована під українською Російська православна церква, яка є відвертим знаряддям кремлівської імперсько-фашистської політики.

Якщо ж оліґархічні прокремлівські телеканали та інші ЗМІ, тзв. Опоблок та Московський патріархат не будуть заборонені, то й вибори не можна назвати демократичними, оскільки брехлива кремлівська пропаґанда несумісна з демократією. Визнання Кремлем вибору Лукашенка в Білорусі є попередженням того, що не демократія виграє, а пропаґанда, яку поширював Лукашенко. Учасники «Форуму» «Люди мира» у своїх брехливих і зневажливих виступах щодо правди, щодо мовчанки про аґресора, щодо страждань, яких завдала Росія Україні війною проти неї, є яскравим доказом того, що українські виборці не матимуть правдивої інформації, але повну брехні пропаґанду, вигадки та маніпуляцію, на якій тримається і вся неоімперська Росія. Заборона кремлівських лакеїв в Україні послужєить стабільності держави і сприяє її розвиткові на шдяху до европейської цивілізації, замість повернення до російської імперії, де не знають, що таке людські права, що таке справедливість, що таке рівноправність, що таке людяність.

22288-blessing-739_416

Символи російської імперії (царської і комуністичної) панують і досі не тільки двоголовим орлом, але й мумією у Мавзолею та появою пам’ятників кривавого Сталіна, а це, хоч-нехоч, пригадує Голодомор, який був здійснений саме для того, щоб продовжити життя комуністичної імперії. Історія будь-якої країни, не знає такого, щоб ворог, загарбав частину її території, а країна дозволяє йому тзв. демократичні партії, релігії, товариства, клуби, які відверто пропаґують аґресора. Тому місце прокремлівським силам не у ВР України, не у святині українській, не на екранах телевізорів – їх слід поставити поза законом. Для тих, хто так щиро вболіває про імперію і її мову, слід створити сприятливі умови переселитися туди.

Торонто, 25.9.20 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа