Про місце Президента*)

Святослав Караванський

Я дістав листа, де автор твердить, що президент на свому місці. Шановний автор забуває, що погляди можуть не збігатися.

Україна колишня колонія Московського царства і український нарід хоче звільнитися від усіх атрибутів колоніялізму. Москва протягом століть уживала московську мову як один з

головних інструментів поневолення українців.

Тому, кроки до русифікації українців у незалежній Україні які мають місце за президентства Порошенка, не можуть не викликати протидії з боку українських патріотів. Порошенко, на ділі, узяв на озброєння у внутрішній політиці антиукраїнскі досягнення Януковича. І всі факти, які свідчать про можливість хаосу, спровоковані Порошенком і такими міністрами, як Аваков, що відверто запроваджуять русифікацію незалежної України.

На Сході йде війна, але відмосковщення України жодною мірою не шкодитиме війні.

Якраз навпаки. Тому тенденція на русифікацію не може не викликати появи, абсолютно небажаного в умовах війни хаосу. Отже, політика Порошенка з орієнтацією на неукраїнську своєю формою владу в незалежній Україні – це дорога до хаосу. Обіцянки Порошенка шанувати і підтримувати мову українського народу, тобто слова, перебувають у повній протилежності з ділами.

Толерування закону Путіна-Колесніченка є першим кроком до повернення до політики Януковича. Якщо у перехідному періоді до виборів ніби проукраїнського президента зміст цього закону можна було виправдати воєнними обставинами, то після обрання “проукраїнського” президента належало б покласти край цьому антиукраїнському заходу Януковича. Але “проукраїнський” президент знайшов можливим зберегти закон, ухвалений Януковичем для упослідження української мови і української ідеї.

Мало того, Порошенко свою кадрову політику достосував до норм цього закону, ніби в Україні нема етнічних українських державних кадрів. Дуже симптоматичним було звільнення Голови СБУ Наливайченка, а перед цим призначення головою ЦВК людини, яка за всіма показниками належала до пізніше задіяної люстрації. Ця постать ставить під великий сумнів чесність і прозорість президентських виборів 2014 року. А тепер іде підготовка до звільнення етнічно небажаного Міністра Освіти Сергія Квіта.

Порошенко дуже спритний “друг” українців. Перед звільненням Наливайченка він для заспокоєння і присипляння українських патріотів здійснив знетронення Коломойського, щоб після цього мати право звільнити Наливайченка та інших етнічних українців.

Війна на Сході дала Президнту вільну руку у внутрішній політиці. Україна опинилася у дуже скрутному становищі. Президент не той, який потрібен Україні, але не можна його поборювати, бо небезпека хаосу.

Я і розумні патріоти проти хаосу. Але небезпека хаосу не може нас невтралізувати і змусити скласти руки, коли йдеться про законні засоби боротьби з ворогами України. Ми мусимо відверто і недвозначно сказати Порошенкові: ти не той, ким ти хочеш себе зобразити перед українцями. Твоє кредо ми розкусили.

Ти маєш владу. А ми маємо слово правди.

Начувайся!

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа