Подаруй вчителю книжку!

Напередодні 1 вересня – Дня Знань – Львівська Ліга Українських Жінок закликає підтримати почин під гаслом “Подаруй вчителю книжку”!

Наближається 1 вересня – день початку навчального року, який ми відзначаємо як День Знань. Бо справді, це – новий крок до здобуття знань. Особливо трепетним цей день є для школярів. І школярі, і батьки ретельно готуються до цього дня.
І ось урочисто вирушають до школи. З чим? Традиційно – із букетом квітів. Іноді при цьому спостерігаємо змагання : хто більший і дорожчий букет принесе?
Але, люди добрі, чи задумуєтеся ви над тим, навіщо вчительці 30 букетів, що вона має з ними робити?
Букети квітів тішать, коли їх один чи два, а як їх є ціла гора, то втрачають вони свою унікальність і привабливість.
У кращому випадку, після святкового дійства, замість відпочити і готуватися до наступного робочого дня, несе вчителька ті букети (причому, всі разом не може взяти) до храму, до якогось пам’ятника чи на цвинтар. А часто стоять вони десь гамузом, поки не викинуть їх на сміття.
Хто пояснить, яка користь від того масового витрачання грошей на букети? Звичайно, крім користі торгівців, для яких це зоряний час максимального заробітку.
А чи не краще, не розумніше ввести звичай нести вчителеві в дарунок гарну книжку? Книжку, яка несе інформацію й емоції, нові знання й пережиття, духовно збагачує і довго живе.
У наш час не так багато книг може купувати вчитель. А коли б кожень учень приніс йому книжку – як збагатилась би вчительська бібліотека! Це був би дар не скоров’янучий. Такий дар збагатить вчителя духовним багатством, яке вчитель передаватиме своїм учням. Це буде дар благодатний!
Зрозуміймо це, щирі й турботливі батьки!
Хотілось би почути про це думки, аргументи інших людей, особливо вчителів та працівників освіти !

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа