План порятунку України

Святослав Караванський*)

Після олігархічного перевороту Україна стала перед потребою врятувати державу від наступної хвилі політичних репресій. Фейкова відставка Шокіна скінчиться фарсом у Верховній Раді, яка не схвалить відставки.

Це буде формальний кінець перевороту і початок ери репресій.

Цьому сценарію можуть зарадити Реформатори з партії БПП, які виявили мужність справжніх слуг народу, викривши змову олігархів та президентсько-урядової команди, яку цілком справедливо назвати командою Кононенка. Після невдачі залучити до урядової коаліції партію Ляшка команда Кононенка не має иншої ради, як запросити до коаліції колишніх регіоналів.

Це буде ганьба і коаліції і команді Кононенка. Реформатори у партії БПП мають бути готові до такого повороту подій і заявити офіційно, що в разі такого сценарію здорові сили БПП не можуть підтримати урядову коаліцію і заявити про свій вихід із коаліції, але не з партії БПП. Вони й далі будуть членами цієї партії, за списками якої прийшли до Верховної Ради.

Розуміючи ризики, які загрожують державі у разі перевиборів, Реформатори мають заявити, що не бажаючи перевиборів, вони почнуть формувати коаліцію зі здорових демократичних сил самостійно без Кононенка. Иншими словами, вони почнуть формувати коаліцію, як і належить, “знизу”: з числа рядової маси нардепів, а не з корумпованої “гори”. Зформувавши демократичну коаліцію зі здорових сил та фракцій Верховної Ради, Реформатори запросять коаліцію Кононенка долучитися до демократичної коаліції.

Такий сценарій усуне небезпеку перевиборів та забезпечить стабілність у державі для боротьби із зовнішнім ворогом.

У разі коаліція Кононенка відмовиться від пропозиції Реформаторів, на порядку дня стануть перевибори, яких мають намір уникнути і Реформатори і нереформатори.

Нереформаторам Кононенка буде дуже нелегко відмовитися, і здоровий глузд змусить їх кінець кінцем увійти до демократичної коаліції.

Це єдиний реальний план порятунку України від згубних наслідків перевороту олігархів та Кононенка.

Цей план усуне і еру репресій, яку заплановано Кононенком.

Цей план поверне до праці й Айвараса Абромавичуса, який за планом Кононенка мав стати першою жертвою репресій.

Цей план буде початком нової України і кінцем ери корупцвії.

Треба лише Реформаторам з БПП зрозуміти потребу саме таких мудрих дій для порятунку України та для реального здійснення мрій та сподівань українського народу, висловлених у низці статей Реформаторів.

Демократичній коаліції –зелену вулицю!

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа