Об’єднана опозиція без яєць

Прийняття Верховною Радою Закону про засади державної мовної політики вчергове продемонструвало те, про що давно здогадувалися, але боялися казати вголос: в Україні немає опозиції. Принаймні її немає в парламенті, а те, що там залишилося, слід радше називати не “об’єднаною”, а “обрізаною”. В тому плані, що дуже і дуже не вистачає опозиційним політикам того, що в народі назвали б “чоловічою гідністю”.

Опозиція програла в парламенті Партії регіонів по всіх показниках – і великі битви, і дрібні бійки, починаючи від Харківських угод і закінчуючи мовою. Намагання “махати кулаками після бійки”, яке демонструють Яценюк, Томенко, Турчинов та іже з ними є найкращою ілюстрацією безпорадності, кволості, немічності, неспроможності політичних опонентів влади їй, цій владі, протистояти. Опозиція постійно виставляє себе в ролі “тєрпіл”, вона чомусь все ще думає, що народу подобаються ображені. Але ні, людям набридло, що їх інтереси неспроможні захисти ті, хто зараз волає про “гідність для кожного”, народ хоче перемог, хоч маленьких, але перемог, воліє бодай одного розбитого носа і підбитого ока ненависних йому політиків. Декілька сотень афганців і чорнобильців минулої осені налякали владу набагато більше, ніж декілька тисяч обурливих заяв, що впали з вуст Яценюка і компанії.

Ну нема в опозиції лідера. Арсеній Петрович на цьому місці виглядає як ботан-першокласник, який намагається разом зі своїми товаришами протистояти ватазі вуличних хуліганів. Це і довели обидва голосування за закон, коли так званий “лідер об’єднаної опозиції” замість того, щоб вести за собою колег-парламентарів, дивився на поле бою з безпечної відстані.

Отака от у нас “опозиція”. Ні, звичайно є ще непарламентські партії, які намагаються активно перехоплювати ініціативу. Їх лідери – Тягнибок і Кличко – підтримали учасників облоги Українського дому власною участю в протистоянні, тоді як Яценюком там і не пахло. Що ж, не найкращі часи чекають об’єднану опозицію, адже єдиний її представник, у якого є яйця, перебуває за ґратами і, схоже, не скоро вийде звідти.
Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/sogodennya/_pristrasti-bez-yaec/444595″>Gazeta.ua</a>

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа