Неоголошений реґент!

Йосиф Сірка

Український «реґент» (від лат.regentis – правитель), яким, неофіційно, в Україні є А.Єрмак, знов виступив з «терміновою заявою». Мирослав Олешко, на своєму каналі у YouTube, під назвою «Війна до кінця: Термінова заява Єрмака! Зеленський прийняв рішення.» (4.10.23), виклав пропаґанду Єрмака, в якій він говорить про російську дезінформацію, а тим часом, сам запроваджує в оману читача. Олешко наводить повний текст Єрмака із кількох пунктів, які мають підтвердити його судження стану РФ та України. Твердження неофіційного «реґента» (який створює враження, мовляв, він все знає, все бачить, всюди діє).

Єрмак закидає РФ дезінформацію, яку сам поширює. Він твердить, що москалі хочуть заморозити війну, бо вони слабші, ніж були (пригадаємо пропаґандиста Арестовича початком повногомасштабного вторгнення, коли він « фахово пророчив» кілька тижнів до поразки Московії).

Дуже сумнівно лунають твердження Єрмака про те, що «завданням України є звільнення території», задля чого існує «сильна коаліція» партнерів. Таке враження, що до Єрмака ще не дійшло, що «сильні коаліціянти» заговорили про нестачу -зброї, а голова Республіканської партії в Конґресі США Меккарти навіть втратив посаду через Україну. Звичайно, причину – корупцію в Україні, Єрмак не згадує, бо саме з нею його повязують не тільки українські журналісти – розслідувачі, але й західні фахівці з питань української влади.

Діяльність ніким не обраного «представника влади» А.Єрмака вимагає від нас приглянутись до «ґносеологічного коріння», створеного ним управління державою (нагадує монархію), в якій він – А.Єрмак – відіграє найважливішу роль, а затверджувати свої «ідеї» спонукає (формально) свого шефа – президента.

Сьогодні вже всі «горобці цвірінькають» про вже «історичну зустріч» Зеленського зі заступником Путіна 8 січня 2020 р. в Омані. Саме ця зустріч, як виявляється, спричинила тотальну заміну планованого курсу Зеленського на реформи, боротбу з кумівством, позбавлення депутатів ВР імунітету, підвищення життєвого рівня і т. ін..

На жаль, заміна керівника адміністрації президента, яку перейменували на Офіс, щоб полегшити «інсталяцію» люстрованих службовців часів януковича, які порушували закони. Притім, надзвичайною допомогою новому керівникові ОП Єрмакові були адвокати Януковича Портнова та юриста Татарова, які, згідно з законом, неповинні були навіть наближатися до ОП Зеленського. А тут ще й, на додаток, «допомагав» аґент ФСБ В.Сівкович – що спричинлося до того, що Єрмак, мов за «готовим планом», виявився найуспішнішим брехуном, коли йшлося про «професійні кадри», яких, як доводив тодішній ще депутат від партії Слугів народу Ґ.Лерос, «підбирав» (за гроші) брат Єрмака – Денис.

Ціла «державна карєра А.Єрмака побудова на брехні, яка розпочалася з брехнею про «приватний відпочинок» в Омані, а потім повторив брехню про «вигадану історію», якою була найуспішніша сперцоперація української розвідки, відома під назвою «Ваґнерґейт». А далі,службовець президентської адміністрації став найвідомішим «дипломатом» України, який, з невідомих причин, їздив у США і провадив дипрозмови про військову допомогу. Може саме тому ніколи не згадували про «Land Lease», бо це повинна була вимагати українська влада, а, так виглядає, що Єрмак був іншої думки.

Складається враження, що Єрмак, у військовій сорочці, почувається експертом і дуже поінформованою особою стосовно ситуації на фронті, а успіхи ЗСУ є, мовби, його напрацюванням, бо ж він, не маючи про військові справи поняття, чомусь, належить навіть до «ставки президента», яку той скликає, щоб його поінформували про стан на фронті та про плани.

Викликає багато запитань до Верховного головнокомандувача, чия це ідея – звітування перед загалом, серед якого є люди, які не мають жодного відношення до провадження і планування воєнних операцій. Хід війни довів, що саме з того часу, від коли були запроваджені тзв. «ставки президента» – успішні наступи сповільнилися, а то й зупинялися. Можливо, що серед учасників ставки є й такі, які не можуть втримати в собі «новину», чи «таємницю». Нехотячи, виринає запитання: для чого «завгоспові» президента сидіни поміж військовими, які інформують главу держави?

Можливо, що неоголошений реґент справді вірить, що саме він найголовніший в країні і тому став «тінню» Зеленського не відпускаючи його на довшу віддаль, яка не дає «тіні». «Надійні партнери», як назвав Єрмак союзників України, чекають змін в уряді від Зеленського, а ті зміни не можуть відбутися, якщо Єрмак залишатиметься на посаді керівника ОП.

24 лютого 2022 р. Україна не була готова до повномасштабного наступу РФ тому, що «головний переговірник» з москалями Єрмак увесь час твердив, що РФ «ніколи не нападе» на Україну. Може, слід переглянути його діяльність на посаді керівника ОП і стосовно розмінування Чонгарського моста, його стосунки з Куліничем, Бакановим, Наумовим, Сівковичем, але – після відсторонення його від посади «реґента»?!

Союзники та щирі друзі українців «натякають» українському президентові, де слід починати зміни. Будемо надіятися, що, може, хоч дружина має прямий контак до президента, а не через Єрмака. Звичайно, що у планах самозванця «реґента» (а для декого віце-президента) Єрмака такого вчинку як, наприклад, добровільний відхід з посади керівника ОП – важко сподіватися. Але ж і сам президент Зеленський перед світом тлердить, що «у нас демократія». То ж, покажіть, що заміна корумпованого керівника належить до демократичного характеру України.

4.10.2023

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа