Не тих замінює президент Зеленський!

Йосиф Сірка

Цього тижня спливе 7 місяців від звільнення «залізного ґенерала», Головкома ЗСУ В.Залужного. Президент Зеленський в інтервю американському телеканалу Fox News, пояснюючи звільнення Залужного, сказав: «Час – це гроші, а в нашому випадку, час – людські життя». Після 7 місяців вже можемо з впевненістю сказати, що заміна Залужного була помилкою, бо ж, спроба українського уряду «збирати» гроші підвищенням податку для громадян України, навіть, у ВР України не знайшла підтримки!

Що торкається «людських життів», то з сумом можемо зазначити, що і тут, завдяки заміні Головкома та звільненя великої групи досвідчених ґенералів та вищих офіцерів, Україна втратила, не тільки, багато звільненої від окупантів території, але й багато життів військових та цивільних. А починалося все, як пояснював Зеленський, з «перезавантаження», яке зараз, мовби продовжують – «заміною» мірністрів. Спосіб заміни держслужбовців та звільнення і «заміна» досвідчених військових, на чолі з досвідченими у війні офіцерами, нагадує нам, що, і тоді, і сьогоднів не було пояснення, чому Офіс президента пішов під час війни на заміну, забуваючи відоме прислівя: «На переправі коней не міняють!»

Доречно буде нагадати, що, і початком лютого, нинішнього року, «перезавантаження» і зараз «заміна» держслужбовців, була і є повязнана з одним прізвищем – А.Єрмак. Отже: понад півроку тому, голову ОП Єрмака, підозрювали в ініціативі замінити Головкома Залужного. А зараз, депутат від партії Голос – Я.Залізняк, висловив підозру, що «новим міністром уряду не стане ніхто, до кого не можна додати прізвище Єрмак», тобто, вони повинні будуть прислухатись до голови ОП.

Думка Залізняка, змушує кожного призадуматися над «замінами», які ініціює, і на цей раз, ОП. Вона – заміна – розпочалася раптово, без пояснень. Тому, напрошується питання: Чи дійшло б до «перезавантаження» і «заміни» міністріва, коли був би президент Зеленський поміняв початком лютого 2024 р. Єрмака на іншу особу, як цього вимагали ще 1.4.2020 р. понад 25 000 підписантів Петиції до президента Зеленського. Тоді Єрмака підозрювали у корупції та перевищенні повноважень. Підписанти, між іншим, зазначали, що:

«Поки Сили оборони України мужньо захищають на полі бою суверенітет, незалежність, демократію та свободу України, державні зрадники руйнують нашу країну зсередини.

Ми переконані, що внутрішній ворог України №1 – це Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України Володимира Зеленського.

Згідно ст. 106 Конституції України, Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам».

Пригадаємо, що на той час Єрмак вже показав себе, як брехун, який обдурював українців твердженням, що Зеленський коротко «відпочивав» в Омані, а зраду тзв. справи «Ваґнерґейт», назвав «вигадкою від початку і до кінця». За корупцію, яку Єрмакові закидав депутат Ґ.Лерос, покарали не корупціонера, але того, хто її виявив.

Сьогодні, коли на різних каналах появляються заголовки новин з прізвищем А.Єрмака: «Єрмак спалився», «Сирський зірвав план Єрмака», «Єрмака арешт. Зрадника впіймали» (Влада Інфо), «Правда про Телеграм.Єрмак, Дмитрук,Татаров», «Єрмак попався», «Сенсаційна стаття про Єрмака», «Дудін здав Єрмака», «Луценко розгромив Єрмака», «Єрмак купив Грозева», та всього не перерахуєш. Здається що коли б президент Зеленський прислухався і до інших думок, окрім своїх офісних «менеджерів», то він би поспішив поміняти Єрмака на Романа Безсмертного. Він – один з найдосвідченіших політиків та дипломатів, відомий, насамперед, як один з авторів Конституції України. Безсмертний був би помічником-управителем, який би допоміг Зеленському консолідувати українське суспільство, а не узурпатором влади та контролю, державними орґанами та ВРУ. Саме з таким керівником, яким би був дипломат і вчений, Зеленський міг би здобути перемогу над споконвічним ворогом.

Пригадаємо, що Зеленський проявив свій відважний хактер не тільки стати президентом, але й не покидати країну тоді, коли на Київ перли, по зуби озброєні, московитські окупанти.Тому сподіваймось, що він знайде в собі мужности, щоб звільнити зі свого офісу людину, яка стала символом всякої біди для України, символом узурпатора влади, корупції та державної зради. Людини, яка постійно веде мову про переговори з РФ, незважаючи на те, що президент заборонив будь-які перемовини з Путіном. Зрештою,а мільйони, які він витратив на тзв. мирні переговори, перевершуючи свої уповноваження, можна було купити мільйони безпілотників, а то і самі ППО.

Бо ж, годі, уявними і популістськими «перезавантаженнями та змінами», якими дурили народ, саме з приходом на посаду ОП Єрмака, обдурювати ще й союзників. Розчарування невиконання передвиборчих обіцянок президентом і його партією, розпочалося з перевищення і узурпації Єрмаком влади. Тому, все залежить від Зеленського, чи він, і далі, буде звільняти талановитих, працьовитих, чи стане президентом, яким він себе «продавав» виборцям – безкомпромісним до «куміства», до корупції, який, у найтяжчий час для країни, залишився в її столиці.

Гадаю, що майже 5 років, «наступання» Єрмака «на пяти» Зеленського, не зробило з нього боягуза, який забув про 73% виборців. А «сила» узурпатора влади Єрмака присутні тільки в ОП, а в ньому останнє слово залишається за Зеленським (надіємось).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа