Не може РПЦ називатися Церквою, бо правдиве ім’я її – Легіон (50 років тому)

04_25_РПЦ

50 років тому:

25.04.1972 – на Всесоюзній нараді уповноважених Ради в справах релігії при Раді Міністрів СРСР у доповіді голови ради В. Куроєдова було наголошено на важливости для радянського суспільства впровадження екуменічної свідомости в середовищі віруючих. Зокрема священникам (звісно РПЦ) рекомендувалось читати проповіді на теми екуменізму, практикувати спільні з «інославними» молитви, щоби в подальшому досягнути спільних богослужінь вірних різних конфесій. Синод Московитської Православної Церкви (РПЦ) навіть дозволив старообрядцям та римо-католикам причащатись (!) в Московитській Православній Церкві. З цього приводу митрополит Никодим в «Журналі Московської патріархії» зазначив, що це допоможе в пошуку шляхів релігійної єдности. Правда мабуть забув додати московський владика, що це також дозволило би атеїстичній владі через єдиний контрольований центр посилити нагляд та управління релігійними процесами в країні.

Видається, що це неістотний факт з недавнього минулого стосунків РПЦ й атеїстичної системи. Та все ж він є характеристичним, бо свідчить про цілковиту лояльність та послух цієї конфесії до світської влади. В радянські часи популярним був анекдот, що коли єврей вступав до Комуністичної партії і його запитали чи він коли-небудь коливався в лінії партії, то той відповів, що ніколи, бо завжди коливався разом з лінією партії. Щось подібного й з РПЦ, що завжди коливалась з лінією чи то царської, чи комуно-атеїстичної, а чи теперішньої путінської Московії. Залежало Кремлю наприкінці радянської епохи на екуменізмі, то й РПЦ ратувала за нього. Взяла сучасна Московія курс на конфронтацію з усім цивілізованим світом, то й підконтрольна РПЦ перейшла на позиції конфесійної самоізоляції від решти християнського світу. Наказав кремлівський вампір благословити вбивства, мародерства, ґвалти, катування в Україні, фізичне знищення української нації і ряжений спецагент в патріаршому куколі без зволікань сповнює пекельні примхи свого хазяя та благодітеля. Не може РПЦ називатися Церквою, бо правдиве ім’я її – Легіон (Легіон – це ім’я бісів, які опанували нещасного чоловіка з Геразинського краю).

П.С. Пригадалась влучна сентенція на цю тему: «Благословенна та Церква, яка має покровительство держави і бідний той народ, який має таку Церкву».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа