Моральне порівняння, поведінка та безсоромність

Останні кілька тижнів дали яскраві приклади того, що не повинно відбутися в американському політичному середовищі. В одній конкретній сцені юридичний неофіт, завдяки політичній кар’єрі батька, етично оскаржений республіканський конґресмен з 1 -го конґресного округу Флориди, член Комітету з питань судової влади Меттью Луї Ґетц, допитав генерального прокурора Мерріка Ґарланда. Окрім безрезультатних спроб показати помилки Ґарланда на посаді, Ґетц дав далеко звивисту розмову про етику в юридичному переслідуванні. Ґетц був прийнятий до палати юристів Флориди у 2008 році, балотувався на Конґрес вже у 2010 році та виграв. Таким чином, він мав два роки юридичної практики. У 2021 році його призупинили у Флориді-бар за несплату внесків. Ґарланд, колишній федеральний суддя, який колись був кандидатом у Верховний суд Сполучених Штатів, ледве зміг отримати слово. Ґетц просто продовжував балакати, аж поки його регламент вигас. Це була інтелектуальна сатира. конґресмен Ґетц, безумовно, нічого втрачав, крім поваги з боку своїх колег. Але цей корабель давно відплив.

В іншому епізоді ще одне обличчя Республіканської партії сьогодні – Марджорі Тейлор Ґрін допитала доктора Ентоні Фавці, дуже шанованого колишнього директора Центру контролю захворювань щодо його роботи під час ковідної пандемії. MTG, як відомо, не тільки відмовилась розглядати доктора Фавці як лікаря, але спеціально назвала його містером Фавці і заявила, що вона не називає його лікарем, оскільки він не лікар. (Я гадаю, що я був особливо ображений тому, що доктор Фавці пішов у ту саму середню школу в Нью -Йорку, як і я, але роки один від одного) Доктор Фавці – міжнародно визнаний лікар із визнаною історією роботи щодо СНІД та Covid19. Його медичний ступінь – з університету Корнелла. Я вагаюся, щоб порівняти навчальний досвід або робочий продукт між двома антагоністами. MTG отримала догану навіть від членів власної партії, але все ж таки вона залишається найближчим союзником кандидата в президенти від республіканців. Яке їхало таке здибало.

Відсутність декору та безсоромної поведінки стали основним в республіканській партії, що керує нижньою палатою Конґресу в Америці.

Що важливіше, – це глобальні події та відсутність моральної еквівалентності у світі сьогодні. Світ перевернутий. Меншим з двох кричущих прикладів є обвинувачення прокурором міжнародного кримінального суду прем’єр-міністра Ізраїлю Бенджаміна Нетанягу та його міністра оборони як військових злочинців за їхню стратегію в Газі та відкритий ордер арешту проти Володимира Путіна та його жіночої співучасниці в дитячому викраденні. Зверніть увагу на відмінність. Ізраїльтяни захищають свою країну та своїх людей, а москалі переслідують за агресію, яка була ініційована ними без моральних параметрів, незважаючи на те, що це не тільки потурає, але насправді «благословенне» церквою злочинного творіння Сталіна.

Я не ігнорую тяжке становище палестинського народу, і міжнародне втручання необхідне принаймні, щоб годувати палестинських дітей. Досі є складні проблеми, і міжнародне втручання чи посередництво має відбутися. Політика, як зазвичай, тут не доцільна. Ізраїль – союзник Америки. Так само Єгипет, за винятком того, що Єгипет не є добросовісним союзником, оскільки ним керує авторитарний бандит і відмовляється відчутно допомагати, відмовляючись прийняти палестинських біженців. І все ж, ніхто не прагне дорікати Єгипту, а американська допомога Єгипту триває. Є дипломатична розбіжність.

Війна Росія-Україна дуже різна. Це кричущий конфлікт між агресором та жертвою, що посилюється фактами, що агресор є геноцидним і, якщо не припинити, може рухатися далі. Суть тут полягає в тому, що дипломатичного рішення немає. Лише один погляд на старих більшовиків, Путіна, або Лаврова, повинні зробити це дуже зрозумілим. Україна жертвує життям. Захід подає зброю. Будь ласка, не кажіть Україні, як ця зброя може бути використана! Америка дозволила врешті користуватися на території РФ але обмежила географічно та далекосяжністю.

Це повертає мене до конґресмена Меттью Ґетца, який намагався учити шанованого Меррік Ґарланд про закон. Ґетц, консультувавши генерального прокурора Мерріка Ґарланда про право, схожий на Захід, що радить Україні як воювати. Захід навіть не знає терену боротьби. Україна бореться за своє існування. І, так, є ще один приклад моральної еквівалентності, оскільки українські люди, не тільки солдати, так, навіть діти та жінки гинуть. Українці змушені залишати свої будинки. Їх будинки є випалені а поля заміновані. Будь ласка, не кажіть їм, як захищатись. Відверто кажучи, військова стратегія Америки за останні 50 років від В’єтнаму до Афганістану була похмурою. Україна повинна зробити краще. Для українців це не іноземна війна.

6 червня 2024 р   Аскольд С. Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа