Мілуокі: Цирк приїхав у місто

«Всюди лилася кров. Проте певною мірою я відчував себе в безпеці, тому що Бог був на моєму боці».

Говорить глибоко віруюча людина? Так говорив психічний брехун, знову звертаючись до імені Бога, якому він не поклоняється, якби тільки він міг продовжувати дурити євангелістів і навіть католиків. Неодноразово говорилося, що за голос чи пожертву політик здатний сказати що завгодно. Дональд Дж. Трамп є квінтесенцією політика, за винятком того, що більшість із них насправді читають або мають когось, щоб читати їм.

Це була вершина Республіканського національного з’їзду. (RNC) Десь у 2014 році перед тим, як Дональд Дж. Трамп оголосив про свою кандидатуру на пост президента від Республіканської партії, яку він тоді розглядав, він дав інтерв’ю дуже популярному екстремістському правому телевізійному «журналістові» Біллу О’Райлі. О’Райлі, мабуть, ненавмисно чи мило, назвав бізнесмена Дональда Дж. Трампа «бовдуром». Трамп образився і відреагував. О’Райлі відступив.

Так само у 2015 році молодий адвокат із пагорбів Огайо, який сповідує праву ідеологію, Д. Ж. Венс охарактеризував передбачуваного кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Дж. Трампа як «американського Гітлера». Через шість років той самий гірник, який у 2021 році балотується до Сенату Сполучених Штатів, підійшов до колишнього президента Дональда Дж. Трампа на колінах і вибачився за свої попередні коментарі. Огайо був нібито країною Трампа, і гірник потребував голосів інших гірників. Його сусід по кімнаті з Єльської школи права назвав Венса лицеміром.

Не дивно, що в цирку в Мілуокі не було екс-президента-республіканця Джорджа Буша, колишніх віце-президентів-республіканців Дена Куейла, Діка Чейні чи Майка Пенса. У ньому були такі світила в ораторських ролях, як Джессі Вентура, Пітер Наварро (прямо з в’язниці), Дональд Трамп-молодший, Лара Трамп і Такер Карлсон. Інших клоунів, як ораторів і на трибунах було стільки, що якби організатори мали їм заплатити, РНКомітет би збанкрутував. Стів Беннон був відсутній, але він відбував термін увязнення.

Позаду сиділи Мітч Макконнелл і Ліндсі Ґрем, мабуть, збентежені, але все ж у RNC, оскільки їм бракує жодного елементу цілісності. А потім був спікер Майк Джонсон, який виступав не лише від імені Палати представників, а й від євангелістів, який завдячує своїм становищем у Палаті представників Дональду Трампу, та раніше смішно одягався Трампом, щоб продемонструвати свою підтримку під час кримінального процесу Трампа в Нью-Йорку.

І так три з половиною дні республіканці говорили про єдність не лише своєї партії, а й країни. Тоді без попередження їхній головний речник із перев’язаною пов’язкою, що закриває праве вухо як символ ран, які він зазнав від їхнього імені, знищив будь-яку надію на єдність 90-хвилинною критикою проти всіх, хто йому не відданий. І обнадійливі зібралися, і з’їли. Бо Бог був у залі, а Дональд Дж. Трамп був Його пророком, засудженим злочинцем, який, перебуваючи в шлюбі, платив затишні гроші порноакторці, який хвалився здатністю обмацувати представників протилежної статі, який насправді був визнаним відповідальним за збитки, за той вид образи, який двічі розлучився і не знає різниці між правдою та брехнею. Так, вони його прийняли.

Відверто кажучи, виступ Трампа на RNC так само зашкодив його кандидатурі, принаймні серед розумних виборців, принципових республіканців, незалежних, як і виступ президента Байдена під час дебатів. Однак була велика відмінність. Так, президент Байден виглядав старим під час дебатів. Але колишній президент Дональд Трамп під час виступу в RNC виглядав злочинцем і бовдуром. Білл О’Райлі весь час був наполовину правий. Він просто не передбачив злочинної частини.

20 липня 2024 р.       Лозинський Аскольд

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа