Хто надав Єрмакові імунітет від звільнення, чи покарання?

Йосиф Сірка

Ніхто не надавав, бо українці думають, що живуть у демократичній державі, де панує верховенство права і ніхто не має перед ним імунітет від покарання. На жаль, голова ОП Єрмак (якого часто називають завгоспом президента, щоб підкреслити, що це не посада державного службовця) зумів своєю поведінкою переконати не тільки свого офіційного шефа – президента Зеленського, що він, і без обрання народом, без присяги на вірність державі й народу, може виконувати обовязки президента. Зазначимо, що це аж ніяк не входить до обовязків голови ОП, але є яскравим і незаконним перевершенням уповноважень.

yermak&Ze

Під сучасну пору, прізвище голови ОП України не сходить із заголовків різних повідомлень блогерів, журналістів, депутатів та різних фахівців, політиків на каналах YouTube та різних ЗМІ. Зокрема це помітно після оприлюдення результатів розслідувачів Bellingcat – Міжнародної групи журналістів тзв. Ваґнерґейту (дотримуємося визнаної Україною і ООН транслітерації – Wagnergate: G – Ґ) -13 квітня 2023 р.. На жаль тзв. Телемарафон про це мовчить, а з ним мовчать і найбільш згадувані Єрмак, Зеленський, Демченко та інші, про яких конкретно в опублікованому розслідуванні йдеться.

Прийнято вважати, що, коли тебе звинувачують, а ти мовчиш, то це означає, що ти не маєш нічого, щоб заперечити. Іншими словами: помовчу, може, забудуть. Але ж навколо «ваґнерівців» було стільки брехні про «пеціальний засіб», «вигадку та звинувачень невинних людей, що таке довго памятають. А за той час, Єрмак, який перед камерами твердив: Детективна історія, яка вигадана від самого початку і до кінця», вже не тільки,як голова ОП, але й виконувач функції президента – мовчить.

Конституція України не передбачає такого, щоб обраний президент пекрекладав свої уповноваження своєму секретареві, чи будь-кому іншому. Тобто від часу так зв. Ваґнерґейту Єрмак встиг узурпувати владу настільки, що Зеленському залишилися лише виступи по телебаченню перед різними парламентами світу, зустрічі з міжнародними делегаціями, очільниками держав, відвідинами солдат на лінії фронту, роздачами нагород та на прес-конференціях і підписування документів, які йому кладе на стіл Єрмак.

Якщо звернути увагу на те, що досі невідомо, де перебував Єрмак у перші дні повного вторгнення РФ в Україну 24.2.2023 р., то це викликає низку запитань і до самого президента Зеленського, звідки береться така висока довіра до Єрмака? Якщо вірити таким блогерам, аналітикам, фахівцям, якими є Лерос, Крижанівський, Мухачов, Швець та багатьом іншим, то голова ОП Єрмак завербований ФСБ під іменем Тімофей. А це викликає не тільки подив, що Зеленський не те, що обмежує, але – навпаки – пропихає у міжнародні проблеми України, індустрійні – міноборони, безпекові, а найновіша «довіра» – голова новоствореного Гуманітарного та соціального штабу!

Стосовно «міжнародного переговірника» Єрмак дуже швидко «домовився» зі своїм колегою Козаком в рамках засідання Тристорлонньої контактної групи 11.3.2020 р. , де був готовий визнати «окремі республіки», але, на щастя, не був уповноваженим підписувати такий документ. І саме ця друга «дипломатична місія» голови ОП показала, що Єрмак готовий поступитися принципами інтересів України «задля миру», який мав бути капітуляцією.

З цієї нагоди пригадаємо «першу дипломатичну місію» А.Єрмака, який, в ролі «помічника президента» організував гучну «таємну відпустку» Зеленського до Оману початком січня 2020 р.. Сьогодні вже всі знають, що йшлося не про відпустку, але про зустріч Зеленського зі заступником Путіна, Секретарем РБ РФ, Н.Патрушевим, старим знайомим Єрмака.

Адвокат С.Крижанівський твердить, що Єрмак допомагав завербувати Зеленського Патрушевим, але той не погодився. Після повернення з Оману BBC News 14.2.2020 писала: «Офіс президента Зеленського у п’ятницю заявив, що вся інформація “Схем” про нібито його (Зеленського -ЙС) зустріч з Патрушевим, “цілком і повністю не відповідає дійсності”.

Якщо прослідкувати за розвитком подій в Україні, які розпочались із заміни вірного приятеля президента Богдана на Єрмака, то, виявляється, що «Оманська таємна відпустка» і зустріч з Патрушевим була надзвичайно успішною для Єрмака. Саме з його приходом до «офісу» , за допомоги таких кадрів Януковича, якими були Портнов, Татаров та Демченко, активної підказки, певне вже генерала ФБР Сівковича та низки «старих» аґентів Кремля, вдалося Єрмакові не тільки захопити ключові посади в різних орґанах державної влади, але й підпорядкувати собі і ВР України.

Адвокат Крижанівський вже кілька тижнів намагається подати звинувачення на А.Єрмака у державній зраді – то до СБУ, ДБР, Суду, але всюди йому відмовляють, порушуючи Конституцію. А влада (під сучасну пору вона сконцентрована в руках Єрмака) на це не звертає жодної уваги і звинувачує українського героя-розвідника.

Повне мовчання Зеленського стосовно оприлюдненого розслідування Bellingcat про Wagnergate та про «таємну відпустку» в Омані, може викликає підозру, «щось не так в королівстві Єрмака». А він, тим часом, таке враження, почуває себе сильним, бо якщо Єрмака арештують, то Тимофея обміняють!

Вся історія існування СССР позначена тим, що влада мала імунітет, якого позбулася з розпадом «імперії зла», як її назвав 40-й президент США Р.Рейґан (Ronald Reagan, 1911-2004). Доречно буде пригадати, що совєтська влада злочинно довго мовчала про Чорнобильську катастрофу, яка відбулася 47 років тому. Звичайно, Кремль не постраждав і ніхто не був покараний за злочинну поведінку, коли влада у Києві погнала людей на «маніфестацію» 1-ого травня 1986 р..

Сьогодні влада переслідує патріотів, тзв. опозиційні демократичні канали, волонтерів, військових героїв, яким є «найсвіжіший» приклад полковника Червінського. А президент мовчить не тільки стосовно оприлюдненого розслідування Berlingcat, але й прямого звинувачення голови ОП Єрмака у зраді спецоперації «Ваґнерґейт». Твердження Лероса, Крижанівського, американської членкині Конґресу Спарц, колишнього розвідника КГБ Швеця та багатьох інших, про те що А.Єрмак є аґентом ФСБ залишається без оскарження самим звинуваченим (якщо це брехня), а президент також мовчить. Здається, в історії світового шпигунства такого ще не було, коли всі відповідальні державні орґани влади нагадуть відому картинку трьох мавп: не чую, не бачу, мовчу. Сумніваюсь, що таку країну хтось захоче до Европи, чи НАТО? А шкода, бо перестиви є!

Торонто, 30.4.23

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа