Ґауляйтер, чи голова Офісу?

Йосиф Сірка

Birds of a feather flock together!

(англійська ідіома).

Згідно зі словником, ідіома з грецької: особливість, самобутній зворот, стійкий, властивий лише даній мові вираз, що, незалежно від значення слів у ньому, передає єдине поняття і переважно дослівно іншими мовами не перекладається. Англійське прислів’я (в якому – дослівно – мова про птахів і їхнє піря означає, що істоти (зазвичай люди) схожого типу, інтересів, характеру, або інших відмінних рис, прагнуть взаємно асоціюватися, є саме такою ідіомою, яка не перекладається. В українській мові ця ідіома знайшла дуже близьке по значенню прислівя в українській мові: Свій до свого по своє!

Англомовне прислівя пригадалося, коли я прочитав, що 4-кратний депутат ВР, Герой України, почесний президент одного з найвідоміших вітчизняних підприємств «Мотор Січ» Вячеслав Богуслаєв, звинувачений у держзраді, протизаконній допомозі аґресорові, у колаборанстві, саботажі постачання гвинтокрилів ЗСУ та в ін.. (Детальніше можна довідатися з дослідження – Кірі Толстякова (Анататомія зради), редакторка телевізійної програми «Схеми: корупція в деталях» спільний проєкт Радіо Свобода та [email protected] .

Найбільше вражає не те, що від арешту обвинуваченого пройшло понад півроку, а суду ще й не призначено, але з якою нахабністю звинувачений Богуслаєв іґнорує президента, мовляв, всесильний Єрмак вже не одного злочинця, зрадника України обміняв на невинних українських полонених в РФ. «Просочені» новини з Офісу Єрмака навіюють думку, що Єрмак вже вирішив долю колаборанта Богуслаєва – скоропоспішно заміняє, щоб не дати змогу хоч засудити зрадника.

Найбільше вражає те, що досвідчений політик і керівник, навіть не хоче справедливого суду, але звернувся до голови ОП А.Єрмака, щоб той його зарахував до «обмінних». Отже, не до президента, не прокурора, чи премєр-міністра, але до Єрмака! І саме це пригадало «споріднене» з англійським українське: Свій до свого по своє! В.Богуславський переконаний, що саме Єрмак замінює злочинців на зразок Цемаха, Медведчука, ваґнерівців на полонених українців.

Народна мудрість твердить, що НЕПОКАРАНЕ ЗЛО ПОВЕРТАЄТЬСЯ, а президент Зеленський, у своєму зверненні до Австралійського парламенту, доповнив його, що «ПОВЕРТАЄТЬСЯ ОКРИЛЕНИМ», маюячи на увазі російські ракети не тільки «Бук», але й ті крилаті ракети, якими московити знищують українські мирні населені пункти – скоюють зло. Першим злом Єрмака, якщо вірити твердженням, була його порада включити одинокого арештованого причетного до збиття малайзійського літака МН -17 В.Цемаха до списку на обмін. Це зло залишилось непокараним і воно повторилось брехнею про «Ваґнерівців», мовляв, «це вигадка». Непокараною залишилася і організована Єрмаком тзв. таємна відпустка Зеленського в Омані, яка виявилася злом, яке увесь час «повертається окриленим».

Звернення Богуслаєва до Єрмака, оминаючи президента, повинно б насторожити українців – невже ж в Україні маловідомий кінопродюсер, на посаді секретаря офісу, узурпував владу і зробив з президента рекламу для світу? Не можна навіть припустити, що такий досвідчений «керівний кадер», яким був Богуслаєв в Україні останні десятиліття, міг лише так «проочити», що «помилувати» має право не секретар Офісу президента (бо ж йдеться, в дійсности, саме про помилування зрадника, колаборанта та саботажника), але тільки Президент!

На фоні вигаданого звинувачення проти військового розвідника полковника Р.Червінського, де нема і 1% правди, викладені факти К.Толстякової вимагають негайного розслідування справи Богуслаєва. Якщо звинувачення Богуслаєва обґрунтовані конкретними фактами, які викликають цілковиту довіру до журналістки, то звинувачення Червінського можна беззастережно назвати словами Єрмака, якими він назвав спецоперацію «Ваґнерґейт» – «Детективна історія, яка вигадана від самого початку і до кінця».

Оскільки в Україні політичні переслідування військових патріотів (Кривонос, Червінський, Марченко та ін.), патріотичних волонтерів, чи патріотичних блоґерів (Бутусов, Лерос та багато ін.) не перестають появлятися в судах, то це вимагає від суспільства не тільки уваги, але й втручання.

Більшість українців підтримує і оцінює виступи свого президента Зеленського у зверненнях до різних парламентів світу, його виступи поза межами України (як цьому було під час його візиту европейськими країнами). З висловлюваннями свого президента погоджується абсолютна більшість, але ж він не сміє залишати справи внутрішньої політики голові свого офісу, бо того ніхто не обирав, він нікому не присягав.

Президентська присяга В.Зеленського зобовязує його зайнятись і внутрішніми питаннями країни, в якій, завдяки управлінню Єрмака, появилися методи, які несумісні з демократичним розвитком і перспективами вступу до Европейського Союзу та мрії вступу до НАТО!

Політично мотивований таємний (чи закритий) суд проти заслуженого офіцера – полковника Р.Червінського є ганьбою владі і попередженням демократичному суспільству України, що «щось не так в королівстві»! «Таємні суди», на зразок суду над Червінським, нагадують не справедливу Европу, але сумнозвісні большевитські трійки!

Найбільше вражає те, що досвідчений політик і керівник, навіть не хоче справедливого суду, але звернувся до голови ОП А.Єрмака, щоб той його зарахував до «обмінних». Отже, не до президента, не прокурора, чи премєр-міністра, але до Єрмака! І саме це пригадало «споріднене» з англійським українське: Свій до свого по своє! В.Богуславський переконаний, що саме Єрмак замінює злочинців на зразок Цемаха, Медведчука, ваґнерівців на полонених українців.

Народна мудрість твердить, що НЕПОКАРАНЕ ЗЛО ПОВЕРТАЄТЬСЯ, а президент Зеленський, у своєму зверненні до Австралійського парламенту, доповнив, що «ПОВЕРТАЄТЬСЯ ОКРИЛЕНИМ», маюячи на увазі російські ракети не тільки «Бук», але й ті крилаті ракети, якими московити знищують українські мирні населені пункти. Першим злом Єрмака, якщо вірити твердженням, була його порада включити одинокого арештованого причетного до збиття малайзійського літака МН -17 В.Цемаха до списку на обмін. Це зло залишилось непокараним і воно повторилось брехнею про «Ваґнерівців», мовляв це «від початку і до кінця вигадка». Непокараною залишилася і організована Єрмаком тзв. таємна відпустка Зеленського в Омані, яка досі, як зло, «повертається окриленою.

Звернення Богуслаєва до Єрмака, оминаючи президента, повинно б насторожити українців – невже ж в Україні маловідомий кінопродюсер, на посаді секретаря офісу, узурпував владу і зробив з президента рекламу? Не можна навіть припустити, що такий досвідчений «керівний кадер», яким був Богуслаєв в Україні останні десятиліття, міг лише так «проочити», що «помилувати» має право не секретар Офісу президента (бо ж йдеться, в дійсности, саме про помилування зрадника, колаборанта та саботажника), але тільки президент!

16.5.2023 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа