Дивні не Твої діла, Господи!

Йосиф Сірка

Здається вперше в українській історії НЕЗАЛЕЖНОСТИ появилася особа, яка за не цілі два роки зуміла прибрати, до своїх рук, не тільки всю владу в країні, але й зробити з президента, мовби, гучномовець своїх (чи чужих) планів. Зі вступом на посаду керівника Офісу президента Андрій Єрмак затямився більшості українців своїми брехнями про «приватний відпочинок» в Омані початком січня 2020 р. та про «вигадану спецоперацію» відому під назвою Ваґнерґейт, яка, вдійсності, могла змінити не тільки ставлення до Московії, але й увійти в історію найуспішніших військових операцій розвідки проти воєнних злочинців.

Сьогодні Єрмак став «найпопулярнішим» персонажем, імя якого щодня зявляється в різних ЗМІ. Починалось з того, що, спочатку, він «витіснив» міністра закордонних справ і став керувати не тільки дипломатичними справами, але й дипломатитчними представництвами. Зокрема, це відзеркалилося на одній з найважливіших дипломатичних місій – послині Маркарової у США та призначення «сексологині» послинею.

Непрофесійно і нахабно виглядали організовані « міжнародні дебати» про мирні переговори, до яких він вдавався сам, оминаючи Міністерство закордонних справ.

Отже, ніким не обраний, майже, безпартійний, без дипломатичної підготовки, без елементарних знань військової освіти, з браком базових знань управління державою, Єрмак не тільки «підкорив» свого знайомого по бізнесу на каналі оліґарха Коломойського В. Зеленського, який став «демократичним вибором» більшости українських виборців, але й став його «найдорожчою» персоною з-поміж десяток (може й соток) президентського та урядового апарату.

Неймовірна карєра Єрмака почалася з того, що він, «потужний переговірник» ( зідно з оцінкою Зеленського), ще на посаді «помічника» президента запропонував йому «швидкий мир» з найзапеклішим ворогом України. Доречно буде пригадати, що на той час РФ вже вісім років воювала проти України у неоголошенній війні. Оскільки кандидат на президента України Зеленнський обіцяв виборцям «швидке припинення війни» (навіть припиненням стріляти), то обіцянка Єрмака, вочевидь, його захопила.

Недосвідченість Зеленського в управлінні країною, нерозуміння, що президент з дня обрання втрачає «статус приватности», бо ж став найпублічнішою особою країни, яка недозволяє йому робити таємні зустрічі, чи справи, які б могли зашкодити державі. І саме тут проявилася 7-річна різниця у віці між Зеленським та Єрмаком.

Якщо Зеленський «нерозібравши броду – поліз у воду» (нар.мудрість), то Єрмак вже мав «політичний» та партійний досвід – був 8 років помічником депутата ВР України від Партії реґіонів та ОПЗЖ Е.Тедеєва, якого досі вважає своїм приятелем.

Тому Зеленський і Єрмак були «нерівною парою» не тільки щодо росту та віку (Єрмак старший на 7 років), але й щодо «політичного» досвіду. Якщо взяти під увагу те, що Єрмак «набирав досвід» у спортовця, який часто сутички у ВР був готовий вирішувати не арґументами, але фізичною силою, то можна тільки уявити «дипломатичні здібности» крутого переговірника.

Можна припустити, що В. Зеленський не здавав собі справу з таємної зустрічі, яку йому організував А.Єрмак в Омані 8 січня 2020 р.. Про цю зустріч спочатку повідомляли лише такі обізнані експерти, якими виявилися колишні агенти КГБ Ю.Швець та С.Жирнов, а зараз дехто вже й бачив світлину зустрічі заступника Путіна Н. Патрушева з президекнтом Зеленнським та Єрмаком в Омані.

З того часу фізичний ріст Єрмака, здається, призупинився, а карєрний довів його до небачених розмірів, якщо порівняти його «успіхи» з будь-яким керівником будь-якого Офісу президента на цивілізованій частині планети Земля. Йому вдалося «переплюнути» навіть свого шефа, стосовно радників та «помічників» у вигляді заступників, яких президент не має!

Задля справедливости, наведемо списки «штабів» посадовців президента України Зеленського та керівника Офісу президента (тобто – адміністрації), оприлюдненого розслідування в газеті Українська правда (Країна радників. Хто консультує Офіс президента. ОЛЕКСАНДР САЛІЖЕНКОВІКТОРІЯ ОЛІЙНИК, чесно — П’ЯТНИЦЯ, 13 ЖОВТНЯ 2023 ).

sirka-18-10-2023

sirka-17-10-2023

sirka-16-10-2023

Згідно з розслідуванням в УП, на Єрмака працює 58 посадовців, а на -президента Зеленського 16 – тобто, посадовець Єрмак, якого ніхто не обирав, якого президент призначив своїм господарем (зрозумілою мовою) має «під собою», майже, чотири рази більше «стовпів неотесаних» (за відомим висловом Сковороди), аніж Глава держави!

Тому й не дивно, що у США поширений жарт: Якщо їдете в Україну і хочете розпочати бізнес, то зайдіть до Зеленського – він допоможе вам дістатися до Єрмака, який всім керує!

На фоні цього, складається враження, що Україна, замість стати членом Евросоюзу, чи НАТО, стала банановою республікою. Траґедія ж України в тому, що популістський “експеримент» Слугів народу, саме через знехтування московської підступної політики на ліквідацію українців, уможливів повномасштабний наступ Московії на Україну.

Якщо оглянутись на час, від коли Єрмак став керівником ОП, то ніяк не можна позбутися думки, що вся його діяльність була спрямована на «заспокоювання» перемовинами та призначення на посади людей, які були люстровані через свою діяльність часів Януковича (Татаров), чи займали антинатівську позицію (Таран ).

Зрештою, саме за «керування» Єрмака, перестав виконувати свою функцію Кабінет міністрів, НАБУ, САП, ДБР, ВАС, а замість них розслідувачі корупції вказували на те, що «нитки» корупції провадять до очільника ОП. Окрім цього, було б доречно і корисно для безпеки держави, провести допит колишнього голови СБУ І.Баканова, щоб зясувати хто обирав на керівні посади СБУ (Наумов, О.Кулініч та ін?). Американський аналітик Ю.Швець недавно, в одному зі своїх аналізів, стосовно жахливої корупції в Україні, пропонував Зеленському звільнити з посади керівника ОП Єрмака. Він висловив думку, що це буде не тільки законним припиненням узурпації влади Єрмаком, але й початком ліквідації корупції в Україні, яка поширилася, мов пошесть, по всій країні.

А тоді, зрештою, Генеральний штаб ЗСУ, зможе без втручань ОП планувати свої дії, до яких не повинен мати доступ жоден цивільний окрім Верховного головнокомандувача. Окрім цього, потрібно, нарешті, донести до президента Зеленського правду, що керівник його офісу перевершує щодня свої уповноваження, які не сумісні з Конституцією України. Тому Президент не тільки несе відповідальність за дотримування Конституції, як ҐАРАНТ, але й зобовязаний дбати про її дотримування та про покарання за її порушення!

Торонто, 18.10.23

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа