День Незалежності – свято Свободи

В світі великому, в світі безкрайньому
Свою прекрасну державу ми маємо.
День, як воскресла вона з небуття,
Для всіх українців є дата свята!

День Незалежності – свято Свободи,
Свято твоє, український народе!
Свято твоє, нездоланний народе,
День Незалежності – свято Свободи!

Зиновій-Тарас Масний

Шановні Українці!  Вітаю всіх із Днем Незалежності України!

default - 1Цього року це свято – із болем у серцях і сльозами на очах… Разом з тим, це усвідомлення – якою цінністю є незалежність нашої держави. Незалежність, яку ми недооцінювали, незалежність, про яку говорили, що дісталася нам без жертв і крові. Ось тут, мабуть, наша найбільша провина, бо почали призабувати про численні жертви патріотів України, які віками боролися за незалежність України. Мало згадували, недостатньо несли до молодших поколінь знання про героїв минулих літ, зокрема про тих, хто боровся за Україну в час Першої світової війни, хто боровся за самостійність України в умовах окупацій України польськими, німецькими й совєтськими окупантами. Не навчились гідно вшановувати пам’ять про подвиги тих, хто в минулому поклав життя на вітар Української Незалежності…
І ось тепер з неймовірним болем спостерігаємо, як гинуть новітні герої за Україну. Ті, що вже полягли, обороняючи волю України, стукають до наших сердець. Їхні душі волають:
Не допустіть, щоб наша самопожертва була марною! Не допустіть, щоб знавіснілий ворог втішався нашою загибеллю! Не дайте загинути нашим мріям про вільну, незалежну, справедливу й гідну державу Україну!
Отож, Українці, відзначаймо День Незалежності пам’яттю про Героїв та гідним несенням їхньої естафети патріотизму!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа