Чи здатний Зеленський прийняти рішення?

Йосиф Сірка

Американський аналітик Юрій Швець, українського походження, колишній совєтський розвідник (майор КГБ 1980 – 1990), після розпаду СССР, перебрався до США, де заснував власну аналітичну фірму з питань безпеки у міжнародному бізнесі. Швець став відомим публіцистом, блоґером, який провадить власний російськомовний канал на YouTube з 27 травня 2021 року. На цьому каналі аналітик публікує відео, в яких розвінчує російську пропаґанду в українському інформаційному просторі та викриває дезінформаційні кампанії російських спецслужб з втручання в президентські вибори та впливу російської пропаганди на виборців в Україні. Швець аналізує події російсько-української війни з точки зору Заходу та провідних західних експертів. Загалом, Юрій Швець доносить до української аудиторії із респектабельних західних ЗМІ з метою протидії російській пропаґанді.

Від самого початку повномасштабного вторгнення Московії в Україну (24.2.2024) Юрій Швець намагається щодня інформувати слухачів свого каналу на YouTube не тільки про ставлення американців та їхнього уряду до війни. Зміст та рекомендації Швеця його програми, які він оголосив у випуску під № 817 (20.9.24), вказують на те, що історичне коріння українського походження Швеця, не висохло. Саме ця програма Ю.Швеця підтвердила те, що багато хто вже давно підозрював, що президент Зеленський, після тзв. «відпочинку» з Єрмаком в Омані (початок січня 2020 р.), цілковито віддав керівництво кадрами та внутрішньою політикою своєму «завгоспові» А.Єрмакові.

Ю.Швець, вже давніше, твердив, що А.Єрмак є російським аґентом ФСБ під кличкою Козирь. Досвідчений аналітик цілковито відверто й відповідально твердить, що «кротом», якого вже Зеленський згадував, мовляв, визраджує ворогові плани наступу ЗСУ, які не встигли дійти до військових частин, які мали проводити наступ. Швець «бє на сполох», коли оголошує, що «Москва знала все о Курской операции ЗСУ». Він звертає увагу й на те, як підступно Єрмак хотів «очиститися», запущенням брехні, мовляв, Єрмак не знав, що таку операцію ЗСУ планували.

При тій нагоді, доречно буде нагадати, що сумнівні «державницькі ідеї» Єрмака розпочалися вже з момента, коли він, як очільник ОП, поїхав на засідання тзв. Тристоронньої мінської групи. Вже тоді він дуже швидко «домовився» з представником Кремля, з яким підписав «угоду», на що не мав жодного права. Ця спроба Єрмака, визнати ОРДЛО, обійшлася йому безкарно. Та він, раптово, виявив «надзвичайні здібності» до «організації мирних переговорів», незважаючи на те, що президентом Зеленським був підписаний указ про «заборону переговорів з РФ».

Юрій Швець, у згаданій програмі минулого тижня, вимагає поставити перед Зеленським питання вибора: Україна або Єрмак? Швець, як і багато тих, що слідкують за діяльністю і наслідками «праці» Єрмака, переконаний, що з Єрмаком українці не досягнуть омріяної перемоги над споконвічним ворогом, демократії і справедливого суду. Швець звернув увагу на те, що саме Єрмака підозрювали у зриві тзв. операції Ваґнерґейт. Після того слідувала зрадницька інформація, згідно якої РФ «ніколи не нападе повномасштабно на Україну» (тому готували не зброю, але шашлики). Здавалося, що зрада планів контрнаступу ЗСУ, була останньою, але Курськ довів, що «вечно живой» шпіон московії – залишається дієвим.

Старше покоління українців пригадує ще часи, коли існувала Німецька Федеративна та Німецька Демократчна Республіки (1949-1990). Звичайно, що східна частина Німеччини, яка була під совєтским контролем, то й «розвивалася» за кремлівськими вказівками. Тому вже 1956 р. тзв. НДР відправляє професійних шпіонів – подружжя Гійом (Günter Guillaume, Kristl Bom) до Західної Німеччини (вдавали, що втікачі від режиму). Ґюнтерові Ґійому вдалося дійти до посади особистого референта федерального канцлера Віллі Брандта, який був удостоєний Нобелівською премією За мир. Це була найгучніша шпигунська афера за всю історію ФРН.

Ґійомові вдалося понад три роки, безкарно займатися шпигунством, за яке був засуджений на 13 років. Звичайно, Зеленський не Брандт, а Єрмак не Ґійом, бо ж німець навіть не пробував перебрати на себе якісь уповноваження. Зрештою, політичний устрій ФРН такої можливості узурпації влади, яку має Єрмак в Україні, не мав і, навіть, у світі її важко знайти. Дивує лише те, щ о В.Зеленський перед виборами обіцяв ліквідувати корупцію, кумівство, підвищити добробут, запровадити справедливість… Замість того, віддав владу людині, яка неграмотна не тільки в дипломатії, але й у функціонуванні держави, бо ж Єрмак не тільки побудував свій офіс – ОП, але й звів на нівець парламентську працю. Зрештою, його «заслуги» у тзв. розведенні межі з окупованою територією, розмінування мостів, готомельське летище та заборона вилету «Мрії» і інші зрадницькі дії, ще досі незясовані.

Єрмак порушив Конституцію, його узурпація влади дорівнює державному перевороту, який заслуговує покарання не тільки за узурпацію, але й за державну зраду. Справа в тому, що всі намагання Єрмака змусити Україну до переговорів є прямим виконуванням забаганок хворого на голову кремлівського недоімператора. Юрій Швець, як патріот своєї історичної Батьківщини вважає, що В.Зеленський повинен вирішити, чи дотримуватися присяги народові України і дбати про його волю, чи сприяти виконанню кремлівським аґентом знищення країни і народу, який його обрав на чоло країни!?

Торонто, 24.9.2024 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа