Чиї заклики для нас важливіші – Тараса Шевченка чи Клари Цеткін?

Наближаємося до 200-річного ювілею нашого великого генія Тараса Шевченка, якого з плином часу визнаємо як пророка для України.
Тішить, що і державні українські чинники згадують про це, що Кабінет Міністрів затвердив склад Оргкомітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, а також звернувся до ООН і ЮНЕСКО щодо проголошення 2014 року роком Тараса Шевченка.
Однак мало наголошується при цьому на значенні постаті Тараса Шевченка для розвитку української нації. Мовби забувається, що Шевченко першим мріяв і пророчо вірив, що Україна буде незалежною державою, та будив задля цього свідомість нації. У цьому – його неперевершена заслуга перед Україною, але у цьому – і обов’язки Української Держави перед його постаттю.
Пора вже Незалежній Українській Державі проголосити день народження свого Пророка державним святом!
Дивно, чому Міжнародний день жінок маємо державним святом, а день народження Великого Кобзаря вважаємо чимось менш вагомим?
Чому не задумуємося, до чого закликала ініціатор Міжнародного дня жінок, представниця чужої держави Клара Цеткін, а до чого закликав великий українець Тарас Шевченко? Що для України було і є важливіше?! Де аналіз тих закликів і їхнього впливу на розвиток української нації?
Найвища пора зараз, напередодні 200-річчя народження Тараса Шевченка, проголосити день його уродин державним святом України!
При цьому варто позбавити статусу державного свята Міжнародний день жінок. Міжнародний день жінок нехай залишається і відзначається, як і інші міжнародні дати. А для України, як шануючої себе держави, багато вагомішим і значимішим є гідне вшанування великого українського Генія й Будителя української нації, який започаткував боротьбу за незалежну Україну.
Впевнена, такий крок України викличе повагу всього світу. І можливо, справді світ відзначить 2014 рік як рік українського генія Тараса Шевченка. Але насамперед про це повинні подбати всі українці і українська держава!
Українці, піднімімо свої голоси за проголошення нового, дійсно українського, державного свята!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа