Чому перевибори Верховної Ради не на часі?*)

Святослав Караванський

karavanskijПолітичні обставини в Україні вимагають від її патріотів мудрости й мудрости для успішного маршу простором Незалежности. Треба дивитися в корінь обставин і безпомилково вибирати кроки свого маршу.
Позачергові вибори до Верховної Ради?

Це приваблива з багатьох боків мета. Нумо її досягати!

Але стривайте, дорогі друзі! Гляньмо в корінь обставин!

Президент України, попри те, що робить хибні кроки в політиці, у своїй відповіді на петицію громадян, зажадав від уряду і, очевидно, Верховної Ради підготувати юридичну базу для позбавлення амнестованих зрадників України українського громадянства. Це доленосний крок для незалежної держави.

Цей крок не можна легковажити і відкладати на турецький Великдень.

Тому, зараз головна мета усіх патріотичних сил взяти цей правильний крок не дуже правильного Президента під свою опіку, зробивши його першочерговою політичною метою.

Позачергові вибори до Верховної Радy зупинять цей крок, нібито на час, а на ділі, може й назавжди, бо планувати завтрашні події не так легко. А надто під час збройного протистояння.

Позбавити українського громадянства амнестованих зрадників – це великий і правильний крок України.

Цей крок вимагає і потребує здійснення у певному часі. Сьогодні –

рано, бо нема законодавчої бази, а після виборів на окупованому Донбасі – буде пізно. Цей крок має статися до виборів на окупованій території.

Точнісінько так, як за часів большевицького перевороту у жовтні 1917 року, 24 жовтня було рано, а 25 жовтня – пізно. Дарма, що це вислів Леніна, але своєю влучністю і можливістю прикладати до низки подібних обставин його варто наводити.

Отже, дороі колеги, забудьмо про позачергові вибори до Верховної Ради. Це, як підказує мудрість, не на часі. На часі зараз законодавча база для не зовсім правильного Президента викинути з України непотрібний баласт з числа УСІХ причетних до терористичних організацій ДНР і ЛНР зрадників.

Роблю наголос на слові УСІХ (за винятком примусово мобілізованих). Усі добровільні зрадники мають стати об’єктом відповідного закону.

Якщо ж Президент не виконає свого святого обов’язку боронити Незалежну Укра1ну, або виконає його частково: лише до купки заводіїв, а не до ВСІХ причетних до терористичних організацій осіб, тоді кроки, спрямовані на позачергові вибори Верховної Ради будуть бажані й доречні.

Політика – це, панове, норовиста пані. Це – вислід глибокого аналізу усіх обставин та усіх можливих заходів.

Будьмо мудрі, як уся жива й нежива природа.

Слава Україні!

_ _ _ _ __ _ _ _ _

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа