Біблія Майка Джонсона

У ході мого особистого різдвяного самоаналізу, який стосується як моєї християнської, так і української душі, я згадав інтерв’ю з тоді щойно обраним новим спікером Палати представників Сполучених Штатів Майком Джонсоном. Він заявив, що у своєму політичному житті, як і в особистому, він керується Біблією. Ймовірно, йому також слід було послатися на Конституцію Сполучених Штатів. Як би там не було, протягом перших майже двох місяців його діяльності як спікера я є переконаний, що Біблія, на яку посилався Майк Джонсон, є версією Дональда Трампа, тобто тією, яка є на нічній тумбочці Дональда Трампа. Ця версія не включає багато тем, які зазвичай зустрічаються в звичайній Біблії, включаючи притчу про доброго самарянина. Любов до ближнього, яка виявляється у відчутній допомозі, є центром християнства. Розрізнення добра і зла, добра і зла — це його суть.

Залишається велика надія, що з підтримкою спікера Джонсона чи без неї військова допомога Україні буде налагоджена. На жаль, на сьогоднішній день завдано значної шкоди. Війна в Україні – це існування для українців. Українцями вважаються всі жителі України, а також ті, хто проживає за кордоном і вважають себе українцями. Оптимізм є чинником у будь-якій війні, і він у великій мірі є частиною людської природи, а також законною причиною для занепокоєння, коли цей оптимізм загрожений. Боєприпасів починає не вистачати, і нинішня війна в кращому випадку зайшла в глухий кут, як бачать українські військові. Один український військовий зазначив, що російських солдатів більше, ніж українських куль.

За даними Пентагону, доступний принаймні один мільярд доларів і ще близько чотирьох мільярдів скорочених поставок, але повідомлення, отримане в Україні, викликає велику стурбованість. Рішення Європейського Союзу розпочати переговори про членство України висвітлюється в Україні, щоб підтримати оптимізм, але більш відчутне вето Угорщини щодо військової та гуманітарної допомоги було відкладено на останні сторінки.

Народ України, військові, волонтери, та мирне населення в цілому проявили героїзм. Українці за кордоном є переважно млявими. Росія підтримана очевидною байдужістю підтримки Заходу, тому посилила свою варварську поведінку, навіть вихваляючись використанням хімічної зброї та продовжуючи обстрілювати цивільні об’єкти, включаючи помешкання, медичні заклади, школи, без розбору вбиваючи жінок і дітей. Однак Біблія Майка Джонсона не розглядає ці факти. У будь-якому випадку очікується, що допомога Україні буде переглянута, як у Сполучених Штатах, так і в Європі цього січня.

Якщо політика — це мистецтво інколи творчо досягати того, що можливо, тоді існують деякі альтернативи подолання або обходу «релігійних переконань» спікера Джонсона. Сюди входять інші MAGA в Конґресі, включаючи таких сліпих або просто нечесних політиків, як Джим Джордан і Марджорі Тейлор Грін у Палаті представників, а також самозваного обивателя, мешканця гір, такого, як Дж. Д. Венс у Сенаті.

Були висунуті деякі ідеї, які, очевидно, підтримуються нашими союзниками: використання заморожених російських активів у всьому світі, які оцінюються приблизно в триста мільярдів доларів, припинення підтримки ЄС і НАТО прем’єр-міністра Віктора Орбана та Угорщини, яка потребує підтримки наших європейських союзників, передача “ Системи оборони Patriot», виготовлені на заводі Mitsubishi в Японії, які будуть продані з великою знижкою або навіть просто передані Сполученим Штатам. Японія погодилася це зробити, єдиною проблемою, яка залишилася, буде компенсація за виробництво. Для російських активів, конфіскованих у Сполучених Штатах, мабуть може знадобитися акт Конґресу, але левова частка конфіскованих російських активів знаходиться в Європі. Наші союзники в Європі, безумовно, керуються іншою Біблією, ніж Майк Джонсон чи Дональд Трамп, навіть, якщо лише через близькість до війни та власної загрози.

Будь-яке, чи всі ці креативні рішення були б не лише цінною тимчасовою заміною того, що було обіцяно Україні, а й слугували б підбадьоренням українців, які готові померти за власне існування та позбавити світ від російської імперіалістичної загрози. Війна проти російської агресії має бути глобальною. Президент Байден часто називав американську допомогу економічно вигідною інвестицією в мирну глобальну спільноту. Очевидно, спікер Джонсон і його колеги з MAGA не тільки покладаються на скорочену, якщо не дивну версію Біблії, але й страждають від політичної недалекоглядності. З Різдвом, спікер Джонсон, це гарний час, щоб взяти в руки і прочитати справжню Біблію.

24 грудня 2023 р. Лозинський Аскольд

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа