Завтра можуть відпустити викрадачів Юрія Вербицького

VerbyckiYuri

Шановні колеги, у середу – важливий суд, можуть відпустити тітушку.

Організовуємо мітинг.

Місце – Апеляційний суд Києва, Солом’янська площа, 2а.

Час – 12-30 (початок мітингу), середа, 23 серпня. 13-20 – початок судового засідання.

Запрошуємо небайдужих співгромадян під Апеляційний суд, щоб нагадати суддям, слідчим та усій країні, що зло має бути покаране. Злочинці, котрі вбивали, катували, викрадали на Майдані, мусять понести кримінальну відповідальність.

Чим ми не задоволені:

– Черепашими темпами розслідування;

– Замовними судовими рішеннями, котрі дозволяють винуватцям масово тікати з-під домашнього арешту в Росію до Путіна;

– Покривательством з боку найвищих посадовців, котрі виводять з-під удару винуватців, зокрема, екс-співробітників МВС часів Майдану;

– Недостатньою увагою керівників держави і правоохоронних відомств до перебігу розслідування;

Що ми хочемо:

– Швидких, обґрунтованих та законних рішень від українських судів по справам Майдану;

– Належної управлінської уваги від перших осіб держави до розслідувань злочинів проти Майдану, персональної відповідальності Президента, Генерального прокурора, очільника Нацполіції на СБУ за продуктивність слідства;

– Заходів парламенту, для законодавчого та політичного забезпечення швидкого і неупередженого слідства та судочинства щодо справ Майдану.

По закінченню мітингу, о 13-20 – початок засідання щодо обрання запобіжного заходу Олександру Волкову, котрого Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України звинувачує у співучасті у викраденні майданівців Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, внаслідок чого Вербицький загинув.

Це КРИТИЧНО ВАЖЛИВЕ судове засідання. Нещодавно у цьому кримінальному провадженні стався серйозний поступ – було арештовано Олександра Волкова, людину, надзвичайно наближену до одного із замовників викрадення – Олексія Чеботарьова («Чєба»), кримінального авторитета, короля спиртової галузі за часів Януковича.

Волков – імовірно, співучасник викрадення і дуже цінне джерело свідчень. Але свідчення він не дасть, якщо відчує, що Чеботарьов його відмаже.

До цього Чеботарьову, через його зв’язки в правоохоронній системі, вдавалося гальмувати слідство, робити так, щоб винуватими виглядали лише рядові «спортсмени», котрі нас викрадали. Тепер у слідства є реальний шанс вийти на замовників та організаторів.

Чому, власне, завтрашнє засідання КРИТИЧНЕ?

Тому що є чіткі ознаки того, що ГОТУЮТЬСЯ ВИПУСТИТИ Волкова з СІЗО. Після цього він точно повірить у всемогутність Чєби, і не буде співпрацювати зі слідством. А в гіршому разі втече, як утік ще один звинувачений по цій справі!

Отже, ознаки полягають у поведінці суддів – наскільки швидко апеляція зараз намагається розглянути справу. Зазвичай суд потрібно з усіх сил підштовхувати, а тут перерву між засіданнями оголосили всього лише у кілька днів. Для тих, хто розуміє, як звикли працювати судді у апеляції – це дуже серйозний сигнал; зазвичай перерва – це тижні, а не дні.

Отож, є ризик, що зараз утече ще один свідок, і справа загнеться. Тому потрібно зробити усе, щоб суд не приймав незаконних рішень, на замовлення Чєби.

Прошу усіх, хто може, 23 серпня прийти до Апеляційного суду!

З повагою,

Ігор Луценко

Архівне:

verbitsky300x250

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа