Як документувати сучасну історію? – Інститут нацпам’яті радиться з поляками

Анонс: Лекція Збіґнєва Ґлюзи “Досвід документування та презентації новітньої історії “

Як документувати новітню історію? Як говорити про складні сторінки минулого? Як створювати унікальні видавничі проекти та мультимедійні виставки?

Про це та інші питання популяризації новітньої історії будемо говорити із легендарним Збіґнєвом Ґлюзою.

Збіґнєв Ґлюза є керівником центру “Карта”, що займається документуванням і популяризацією історії сучасної Польщі та Східної Європи, президентом Фонду Східного Архіву та Фонду “Карта”.

Центр “Карта” був заснований за умов “Воєнного стану” у 1982 році як підпільна структура польської антикомуністичної опозиції. До падіння комуністичного ладу “Карта” нелегально фіксувала свідчення політичних в’язнів, що виходили на свободу, займалася самвидавом. За цю діяльність Збіґнєв Ґлюза був заарештований і перебував в ув’язненні.

Сьогодні Центр “Карта” – це сотні видавничих проектів, одноіменний історичний альманах, проект “Усна історія” та багато інших. Центр “Карта” також є співзасновником “Дому зустрічей із Історією” – виставкового і дискусійного простору у центрі Варшави.

Запрошуємо до участі та дискусії музейчиків, архівістів, істориків та громадських діячів, які займаються дослідженням та популяризацією історії.

Зустріч відбудеться за сприяння Польського інституту у Києві та Українського інституту національної пам’яті у Музеї Івана Гончара в рамках проекту “Музей Майдану/Музей Свободи”.

19 грудня, п’ятниця

16:00-18:00

Адреса: вул. Лаврська, 19 (Івана Мазепи, 29)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа