Вже більше півтисячі парафій перейшли з московського патріархату в Українську Церкву

epifany2

Після отримання Томосу про автокефалію в Російській православній церкві почали вельми ремствувати, проте вони навіть і не припускали, що віруючі колишніх УПЦ МП церков почнуть масово переходити під керівництво новоствореної в Україні ПЦУ.

Як передає replyua.net з посиланням на українські ЗМІ, на сьогоднішній день рішення про перехід з УПЦ МП в ПЦУ прийняли вже понад п’ять сотень парафій. Відзначається, що якщо брати по регіонах, то лідером за активністю переходів є Волинська область, де кількість парафій, які перейшли під керівництво Православної церкви України з УПЦ МП, перевалило за сотню. Загальна ж кількість зареєстрованих громад цієї церкви в регіоні є одним з найбільших в країні – понад шістсот.

Крім того, наголошується, що в таких областях як: Львівська, Хмельницька, Вінницька, Рівненська, Житомирська, – також спостерігається безліч переходів з УПЦ МП під начало ПЦУ. Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли, що практично половина населення України заявили, що вони є парафіянами православної церкви України.

Люб Костюк

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа