Вибори в США: Байден вибрав віцепрезидента

biden+harris

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Джо Байден визначився із своїм кандидатом на пост віцепрезидента. Нею стала сенаторка Каміла Харріс, повідоляє The Guardian.

У  в разі перемоги Байдена на президентських виборах, Харріс, яка має ямайське і індійське походження, стане першою жінкою, яка стане віцепрезидентом США.

До того як стати сенатором, Харріс працювала генеральним прокурором Каліфорнії.

“Для мене велика честь оголосити, що я обрав Камілу Харріс – безстрашного борця за права простих людей і одну із найкращих держслужбовців нашої країни – у якості кандидата на посаду віцепрезидента”, – написав Байден у twitter.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. Переможець має розпочати виконання обов’язків у січні 2021 року. Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і чинний президент Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

На сьогодні Байден має переважні шанси на перемогу, хоч останніми днями Трам незначно скоротив розрив до лідера. Для перемоги треба мати 270 електорів, яких кожен штат обирає окремо. Зараз Байден практично заґарантував собі 215 електорів, а Трамп – 110. Решта припадає на штати, які ще не дуже визначились. На сьогодні ключовим штатом є Флоріда, де обирають 29 електорів. Соцдослідження показують, що зараз 76% американців Флорідщини на боці Байдена. Важливим, але поки що не вирішальним штатом є Техас, який делегує 38 електорів. Зараз там лідирує Трамп, який має 66% підтримки. Електори, обрані громадянами штату, віддають свої голоси на користь кандидата-переможця в штаті. Таким є цьогорічне роз’яснення Верховного суду США, хоч це було правилом в усі роки виборів президента.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа