Візит Зеленського в Японію не допоміг: Japan Tobacco Україна згортає виробництво

JTI Україна, одна з найбільших тютюнових компаній України, подала заяву в Державну фіскальну службу про повернення сплаченого акцизу на 350 млн грн у зв’язку з прийняттям парламентом законопроекту №1049 з нормою про держрегулювання торговельної націнки на сигарети.

Компанія має фабрику в Кременчузі, яка на 73% скоротила виробництво у другій половині жовтня відповідно до графіку випуску продукції.

Раніше ми повідомляли про аналогічну дію з боку найбільшого виробника тютюнових виробів в Україні – “Філіп Морріс”, який закрив виробництво у Прилуках.

Окрім необхідності негайного повернення іноземним інвесторам майже мільярда гривень, є реальна загроза втрати в українському бюджеті податків від цих інфесторів на суму близько 2 млрд. американських доларів.

При цьому, якщо інфестори, які вклали гроші у виробництво в Україні, підуть через занадто вільне поводження законотворців з податковим законодавством, то нові інвестори, дивлячись на їх долю, просто не прийдуть. І обіцяного Зеленським зростання виробництва не вийде, а буде спад.

taxesTobacco

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа