Вільні Люди по всій Україні вимагають закрити проросійські 112 і NewsOne

45506182_1977622088950797_5229419843077275648_n

Активісти «Вільних Людей» у Тернополі провели біля Тернопільської ОДА публічну акцію з перфомансом про вплив проросійських ЗМІ. Вони вимагали в очільників області та депутатів звернутися до Президента України та РНБО з вимогою розглянути постанову Верховної Ради щодо впровадження санкцій проти телеканалів «112» та «NewsOne». Під час сесії обласної ради активісти розгорнули банер «Обережно: рупори Кремля» та особисто звернулися до депутатів з трибуни. Проте, представник ВО «Свобода» фактично знівелював звернення, додавши до списку телеканали, «що належать олігархам». Більшість телеканалів в Україні належать олігархам, тож звернення втратило свій зміст.

45543876_1963274893726430_8459424185280626688_n

«Ми не погоджуємося з додатками до нашого проекту звернення зі сторони Сиротюка, представника ВО «Свобода». Ми сприймаємо цю пропозицію як прямий захист проросійських медіа в Україні. В один ряд з ними поставлено і інші телеканали, що не займаються проросійською пропагандою», говорить Іван Ковалик, координатор «Вільних Людей» у Тернополі.

Покласти край активностям проросійських сил та унеможливити їх реванш має влада. На цьому наголосив Дмитро Харьков – координатор «Вільних Людей» у Запоріжжі під час заходу з вимогою розглянути санкції проти проросійських каналів.

«Сьогодні антиукраїнські елементи, які керуються безпосередньо Кремлем, грають у відкриту, що є ганебним для незалежної України. Впроваджуючи реванш на кожному з політичних та інформаційних напрямків, вони прагнуть нівелювати всі досягнення Революції Гідності. Чи маємо ми це терпіти? Безумовно, ні! Передусім, покласти край їх активності має влада, яка не поспішає робити цього. І бракує не законодавчих можливостей, а політичної волі. Закликаємо керівників держави зробити все для збереження України сьогодні, бо завтра може бути запізно. Якщо держава не боронить себе у правовому полі – діє право сили людей. І таке право є у «Вільних людей», – говорить Харьков.

Громадські активісти, серед яких учасники Революції Гідності, волонтери та учасники війни на Сході, розуміють ціну можливого проросійського реваншу для країни. Але це погано розуміють посадовці. Серед відкрито проукраїнських сил також зустрічаються такі, що підіграють агресору.

45434258_1963275047059748_7833698117982617600_n

Агресор використовує будь-які методи для загострення ситуації на фронті та в середині країни. Повним ходом працюють армії ботів, використовується дезінформація та інформаційна пропаганда. 5-та колона у обличчі низки народних депутатів, зокрема і соратника Медведчука – Нестора Шуфрича, намагаються оскаржити рішення щодо «112 Україна» і «NewsOne» у Конституційному Суді України. Логічно, адже втративши ці два канали, Кремль суттєво зменшить можливість впливу на українських телеглядачів, які й досі сприймають інформацію, яка лунає з екранів телевізора, як одну з найбільш достовірних.

«Для Росії важливо тримати “високу температуру” всередині Української держави. Їх стратегія – підтримувати незадоволених будь-якого типу з будь-якого приводу. Це технологія війни “всіх проти всіх”. Це базова логіка їх дій. Вони розраховують на те, що ми будемо рефлексувати, а не займатись проактивною позицією оборони», – зазначив Керівник Проводу «Вільних Людей», народний депутат Андрій Левус під час круглого столу щодо втручання РФ в українські вибори.

Нагадаємо, що «Вільні люди» неодноразово закликали до закриття каналів «112 Україна» і «NewsOne», які належать Медведчуку та його партнерам. «112 Україна» і NewsOne. 29 жовтня Керівник Проводу «Вільних Людей», народний депутат Андрій Левус, член проводу ВЛ, нардеп Сергій Висоцький та народний депутат Ганна Гопко підписали звернення до Президента України з закликом вжити найшвидших заходів щодо розгляду питання про позбавлення ліцензій каналів на РНБО, а також нагадали про важливість розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука та запровадження санкцій проти ще одного рупора кремля – телеканалу «Інтер».

4 жовтня Верховна Рада проголосувала за постанову про запровадження санкцій проти компаній, які є власниками телеканалів «112 Україна» і «NewsOne». Відповідна пропозиція має бути розглянута Радою національної безпеки і оборони.

Інформцентр “Вільних Людей”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа