ВАДА забанила Росію на чотири роки у всіх важливих спортивних змаганнях

Russian+Doping+scandal

Протягом чотирьох років Росії заборонено участь і проведення всіх великих спортивних змагань, заявив речник Всесвітньої антидопінгової агенції [World Anti-Doping Agency, ВАДА], це означає, що країна не буде представлена на Олімпійських іграх 2020 року або на Чемпіонаті світу з футболу 2022 року.

Виконавчий комітет ВАДА почав цей процес із спортсменів важкої ваги через докази, що російська влада підробила базу даних московської лабораторії, щоб приховати сотні потенційних допінгових випадків і свідомо перекладати свою провину на “стрілочників”, повідомляють слідчі ВАДА та Міжнародний олімпійський комітет.

Минулого місяця комітет з перегляду відповідності ВАДА рекомендував заборонити Росії проведення та участь у великих міжнародних заходах після заяви Російського антидопінгового агентства [РУСАДА] щодо невідповідностей у їхніх антидопінгових даних, які свідчать про фальсифікацію, щоб приховати масовий скандал з наркотиками.

На сьогоднішній понеділковій зустрічі в Лозанні в чиновники ВАДА погодилися накласти чотирирічну заборону на представництво Росії на великих спортивних змаганнях, які також включатимуть чемпіонат світу з легкої атлетики 2021 року в Євгенії, штат Ореґон, зробивши висновок, що дані Російського антидопінгового агентства були навмисно підроблені шляхом підміни підроблених проб та видалення файлів, пов’язаних із позитивними допінговими тестами, які могли б допомогти виявити обман.

Російські спортсмени все таки зможуть змагатись на Олімпіаді-2020 у Токіо, але при умові, якщо зможуть довести, що вони не вляпалися в допінговий скандал та з умовою брати участь під нейтральним прапором і без гімну Росії.

Однак національній збірній з футболу не буде дозволено змагатися на чемпіонаті світу в Катарі 2022 в будь-якій формі, хібащо вони успішно оскаржать постанову. Разом з тим вже було підтверджено, що їм дозволять змагатися на чемпіонаті Європи наступного літа, бо УЕФА не визначається як “організація основних заходів” щодо антидопінгових порушень.

WADA_Logo-360x195

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа