В парламенті шукають способу вирішення порятунку професійно-технічної освіти

Народні депутати Віталій Курило та Олександр Співаковський підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування професійно-технічної освіти за рахунок видатків з обласних бюджетів)»,реєстраційний номер 5124.

Метою прийняття проекту закону є врегулювання питання щодо видатків обласних бюджетів на професійно-технічну освіту при підготовці кваліфікованих робітників не лише на умовах державного, а й регіонального замовлення у професійно-технічних та інших навчальних закладах державної або комунальної власності.

За словами народних депутатів, законопроект 5124, зокрема, розв’язує проблему фінансування професійно-технічних училищ в Луганській та Донецькій областях, де функції обласних рад виконують військово-цивільні адміністрації.

«На сьогодні, не зважаючи на внесені зміни, жодним законодавчим актом не визначено порядок формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах, які фінансуються з обласного бюджету. Відповідно, необхідним на законодавчому рівні є внесення змін щодо питання можливості виділення видатків на фінансування регіонального замовлення на підготовку в професійно-технічних навчальних закладах», – зазначив Віталій Курило у пояснювальній записці до законопроекту.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа