В Карабаху лишилась одна надія – на Путіна

Президент невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки (НКР) Араік Арутюнян послав листа російському лідерові Володимиру Путіну з проханням надати допомогу в питанні припинення бойових дій між вірменами і Азербайджаном, повідомляє Sputnik Вірменія.
«Прошу вас зробити все можливе для припинення бойових дій і відновлення політичних процесів в зоні азербайджано-карабахського конфлікту», – наводить видання уривок листа.
Арутюнян оцінив роль Москви у врегулюванні нагірно-карабаського конфлікту і заявив, що Росія «неухильно дотримується положень міжнародного права і мирного врегулювання конфлікту на основі принципу незастосування сили та загрози сили». Він додав, що роль Москви виявилася «вирішальною» в 2016 р, коли багаторічний конфлікт між Вірменією і Азербайджаном на території Карабаху в черговий раз загострився.
Щоправда, він забув сказати, як Росія «неухильно дотримується положень міжнародного права в справі Криму», але це мабуть тому, що вірмени неспроможні вирішити конфлікт на свою користь без Росії.
Росія разом з Францією і США входить в Мінську групу ОБСЄ, яка закликає припинити військові дії в Карабасі і вирішити питання мирним шляхом.
Але тільки закликає, і не більше. 10 жовтня в ході переговорів в російській столиці Вірменія і Азербайджан погодилися припинити бойові дії, проте згодом порушили договір, в чому звинуватили один одного. Другу подібну угоду було оголошено 18 жовтня, однак і тоді від держав стали надходити повідомлення про порушення перемир’я. Тим часом азербайджанські війська впритул наблизилися до т.зв. “лачінського коридору”, який є “Дорогою життя” для Карабаху. Як тільки азербайджанці здобудуть вогневий контроль над дорогою, сполучення материкової Вірменії з Карабахом припиниться і війська в Карабаху по суті опиняться в оточенні. Тому і йдуть листи до Путіна, як останньої надії.

16034467961506561345_1000x669

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа