На Київщині стартують “опозиційні народні праймеріз”

Перші у Київському регіоні та другі в Україні повноцінні “опозиційні народні перед-вибори” (праймеріз) стартують в суботу, 08 вересня, в Ірпінському виборчому окрузі № 95, який є всеукраїнським рекордсменом за кількістю зареєстрованих кандидатів (48 осіб).

Дільниця № 1 “народних праймеріз” розпочне свою роботу о 09.30 в центрі селища міського типу Коцюбинське, де в цей день відзначається День Селища. Загалом, громадська акція триватиме приблизно місяць і завершиться 07 жовтня, охопивши, також, Ірпінь, Вишневе, Боярку та інші населені пункти округу.

Її мета – визначити найбільш достойних з числа опозиційних до режиму влади ПР та Віктора Януковича кандидатів до Верховної Ради України з-поміж осіб, які балотуються в даному виборчому окрузі.

Співорганізаторами акції є ірпінська Громадська організація «Самозахист», Громадське об’єднання «Українська справа» та Громадський комітет «Народний вибір 2012», що здійснює підтримку “народних праймеріз” скрізь по Україні, де їх ініціюють представники місцевих громад.

У бюлетень для голосування внесено імена та прізвища чотирьох опозиційних кандидатів:

– представника партії “Батьківщина” Вячеслава Кутового;
– представника УДАРу Леоніда Танцюри;
– представника Української платформи «Собор» Євгена Жовтяка
та безпартійного Дмитра Войцеха, який нещодавно вийшов із Партії Регіонів.

На виборах Верховної Ради України їм протистоїть народний депутат України, член Партії Регіонів Петро Мельник та чисельні “технічні кандидати” від різних партій – сателітів ПР, а також – кандидати-самовисуванці.

“Ми вимагатимемо від кандидатів, які наберуть меншу кількість голосів, зняти свої кандидатури на користь переможця вільного народного голосування,” – заявляє член Комітету «Народний вибір 2012» від ГО «Українська справа» Олексій Кляшторний.

Перші в Україні “опозиційні народні праймеріз” успішно пройшли влітку цього року у Зборівському виборчому окрузі на Тернопільщині. Їхнім переможцем став Валентин Наливайченко, котрий після цього увійшов до першої п’ятірки партії УДАР.

Члени Комітету «Народний вибір 2012» закликають приєднатися до проведення “опозиційних народних праймеріз” усі українські політичні сили та громадські організації, представлені в 95-му окрузі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа