“UNIFIER”: українсько-канадська співпраця у військовій сфері є ефективною

Цього квітня делегація державницьких організацій Канади, у складі якої – Кузан Сергій, волонтер, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”, відвідала канадських військових Canadian Armed Forces in Ukraine у Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Старичах (Яворові). Саме там кадрові військові Канади вже четверту ротацію передають досвід українським захисникам.

kuzan&potapenko

Місія “UNIFIER” триває з вересня 2015 року. За цей час представники Збройних сил Канади підготували за стандартами НАТО більше 6 000 українських військовослужбовців. Регулярно відбувається обмін досвідом, проводяться спільні операції.

“Співпраця України та Канади у військовій сфері – це обмін досвідом, сучасними технологіями та методами ведення війни. Це дозволяє ефективніше проводити оборонні і наступальні операції, зрештою – бути на крок попереду ворога. Патріотизм, ентузіазм, відданість справі разом з високим рівнем професійної підготовки – це однозначно рецепт успіху. Дякую хлопцям не лише за професійне виконання роботи, а й віру у свою справу, мотивацію та запал”, – говорить Сергій Кузан.

З самого початку російської збройної агресії волонтери Вільні Люди об’єднали зусилля з українською громадою Канади, щоб забезпечувати військових сучасним обладнанням. Чотири роки ми налагоджуємо комунікацію між військовими підрозділами на передовій та представниками Friends of Ukraine Defense Forces Fund та League of Ukrainian Canadians. І наша спільна праця триватиме до остаточної перемоги.

“Наша справедлива боротьба об’єднала українців на Батьківщині та в діаспорі, ще більше зблизила народи України й Канади. Продовжуємо працювати на результат на спільному антикремлівському фронті”, – зазначає Ihor Kozak, віце-президент Ліги Українців Канади, військово-політичний експерт США і Канади, один з ініціаторів канадського фонду “Приятелі Збройних Сил України”, офіцер та дипломат ЗС Канади, НАТО, ООН, ОБСЄ (у відставці).

Дякуємо членам Ліги українських канадців, Фонду “Приятелі ЗСУ”, Forum TV, League of Ukrainian Canadians, Фонду “Ангели-Хоронителі України”, Гомін України, Hero’s Companion – Друг Героя та Міжнародній раді з підтримки України за цю співпрацю.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа