Українці Америки висловили співчуття у п’яту річницю загибелі пасажирів MH17

mh17

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) єднається зі світовою спільнотою в жалібному вшануванні 5-ої річниці збитого MH17.  17-го липня, 2014 року, 298 пасажирів і членів екіпажу, що летіли з Амстердаму до Куала-Лумпурі на борту Малазійської Авіалінії, були збиті зенітною ракетою «Бук», яка була випущена з території України, що в цей час була окупованою і під контролею російських терористів.
З часу жахливої аварії, Міжнародна Спільна Слідча Група, на чолі з Нідерландами, Австралією, Бельгією, Малайзією та Україною, доказала, що ракета яка збила MH17, належала до зенітної ракетної системи російської військової бригади.

mh17-3

Літак був збитий ракетою російського виробництва - Бук 9M38 - з території під контролею терористів, фінансованих Росією, використавши мобільне ракето-носійне устаткування, привезене з Росії, і що потім швидко було повернене назад в Росію.
«Збиття MH17 є разючим прикладом зневаги Кремля до втрати життя ні в чому невинних людей», заявив президент УККА, Андрій Футей. «Правда повинна бути доказана жертвам цієї жахливої трагедії і УККА надіється, що Російська Федерація нарешті візьме на себе відповідальність і буде співпрацювати з міжнародною громадою, щоб винуватці були притягнені до правосуддя», додав президент УККА.
В цю сумну п’яту річницю, наші думки і молитви надсилаємо родинам жертв загиблих, у тому числі одного американського громадянина.

Media Contact: Andrij Dobriansky
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа