Український художник запрошений у США на найбільший у світі фестиваль коміксів

dankovych

Першим українцем, якого запросили на фестиваль Comic-Con, став львівський художник Андрій Данкович.

Comic-Con – це один з найпопулярніших фестивалів коміксів, який проходить у Сан-Дієго 20-23 липня щорічно із 1970 року. Для того, щоб отримати запрошення і стати учасником, зазвичай чекають кілька років. Однак, Андрія запросили всього лиш за кілька місяців після подачі заявки.

komiksy_zaproshennia

“Усе насправді дуже просто вийшло, – розповів він у коментарі ІА ZIK. – Ми вирішили до них написати влітку минулого року, як то кажуть “по приколу”. У вересні нам відписали, що в них велика кількість людей подає заявки і щоб взяти участь треба чекати кілька років. Але запропонували на всякий випадок заповнити заявку і вислати роботи. Ми це зробили і вже в листопаді нам відписали, що ми запрошені”.

Участь у фестивалі коштує 500 доларів. “Це була спеціальна пропозиція, і ми в неї вписалися, бо написали завчасно”, – каже Андрій. – “Дорого коштує переліт, проживання, друк англомовних примірників… Все доводиться робити своїми силами”.

За словами хлопця, на Comic-Con роботи українця представлять вперше. Андрій матиме окремий стенд зі своїми роботами. “Впевнений, що хоч офіційної індустрії коміксів в Україні ще немає, але ця галузь має потенціал. Треба надихатись і створювати щось нове”.

komiksy_04

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа