Українець виграв суд у Поморського воєводи в Польщі

Суд вирішив стягнути з воєводи Поморського воєводства 5 тис. злотих через затягування розгляду справи. Про це повідомляє „Rzeczpospolita”.

В липні 2015 року українець, який фігурує у справі, як Олексій Г. (дані змінені), звернувся до влади з клопотанням про надання дозволу на тимчасове проживання і роботу. За словами громадянина України, процес розгляду подання затягувався навмисно і чиновники зловживали бюрократією. Клопотання українця переносили вісім разів на два-три місяця.

Від травня до грудня 2016 року місцева влада не прийняла жодного рішення з приводу запиту українця. Дозвіл на проживання і роботу він отримав у грудні 2016 року, воно дійсне до 30 вересня цього року. Від моменту подання і до отримання дозволу минуло півтора роки, пише видання.

В травні цього року громадянин України позвався до Адіністративного суду на воєводу. Через довготривалий процес українець протягом довгого часу не міг працювати. Воєвода повідомив, що надіслані документи були неправильно заповнені, або ж у влади виникали додаткові питання з цього приводу.

Адмінсуд вказав у рішенні на навмисний довготривалий розгляд справи та очевидне затягування і її відкладення. На думку суддів в такій ситуації варто посилатися на адміністративний кодекс. В ньому вказано, що розгляд подібних подань має відбуватися не більше двох місяців. Хоча закон про іноземців не передбачає терміну розгляду документів.

Також суд визнав, що закон про іноземців не є досконалим і потребує доопрацювання. Проте всі потрібні документи орган влади мав, отже затягування та перенесення розгляду подання не має правового підґрунтя.

Суд взяв до уваги клопотання громадянина України про призначення відшкодування від поморського воєводи у вигляді 5 тис. злотих. Проте директор Відділу Громадянських Справ та Іноземців Поморського Обласного Управління в Ґданьську повідомив видання, що влада буде подавати касаційну скаргу до Адміністративного Суду.

В. Ц. / rp.pl – Джерело prostir.pl

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа