Ухвалений парламентом закон про кінематографію започаткує розвиток українського кіно

Ухвалений Верховною Радою Закон України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» перш за все регулює підтримку українського кінематографу.

Про це заявив народний депутат, голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький у кулуарах парламенту.

За його словами, документ також регулює надзвичайно багато сфер, зокрема боротьбу з піратством за авторське право. «Законопроект вперше впроваджує право, за яким правовласники, які створюють кіно- та телепродукцію, зможуть звернутися до тих, хто має намір незаконно її транслювати, щоб попередити таку трансляцію», – уточнив депутат.

Законопроект підтримує спільне виробництво кіно- та телепродукції в Україні з іншими країнами, зазначив представник «Народного фронту». «Якщо представники кінематографічної індустрії захочуть знімати щось на території України – фільм чи серіал, і якщо там буде позитивна розповідь про Україну, вони можуть отримати частину сплачених в Україні податків. Це поширена практика, так діє багато держав, щоб популяризувати свою країну та заробляти на цьому гроші», – додав він.

«Цей законопроект включає дуже багато різноманітних аспектів підтримки кіно- і телевиробництва. Справа в тому, що ми заборонили російські фільми та серіали, оскільки Росія є країною-агресором, і треба знайти способи підтримки вітчизняних кіно- та телекомпаній. Цей закон є компенсацією, завдяки якій буде зніматися українське кіно», – повідомив Микола Княжицький.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа