У Нацраді зареєстрували вимогу позбавити “Інтер” ліцензії

inter-cvyntar

Громадськість і народні депутати вимагають позбавити Телеканал Інтер ліцензії, у тому числі – за трансляцію Чемпіонату світу з футболу в Росії.

З відповідною вимогою вони звернулись до Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Звернення підписали 18 громадських об’єднань, також депутатський запит направили Андрій Левус, Керівник Проводу Вільні Люди та Sergey Vysotsky, заступник Керівника Проводу.

“Відповідно до Інструкції про порядок здійснення моніторингу телерадіопрограм, проведення перевірок телерадіоорганізацій та провай-дерів програмної послуги, затвердженої Рішенням Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 08.02.2012 № 115, підставою для призначення позапланових перевірок є обґрунтоване звернення фізичних і юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, що свідчить про наявність ознак порушень ліцензіатом вимог законодавства.

Вважаємо, що у даному зверненні викладено достатньо фактів, що вказують на наявність ознак порушення телеканалом «Інтер» вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а саме абзацу тринадцятого пункту другого статті 6 (поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи). На підставі викладеного, вимагаємо:

Розглянути це звернення на черговому засіданні Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з метою перевірки дотримання телеканалом вимог абзацу тринадцятого пункту другого статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та прийняти рішення про призначення позапланової виїзної перевірки діяльності приватного акціонерного товариства “Телеканал “Інтер”, – йдеться в зверненні.

Звернення зареєстровані Нацрадою, а відтак – чекаємо на відповідь та рішучі дії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа