У Львові під час святкування уродин Бандери вручили Хрести Заслуги УПА

Сьогодні, 1 січня, на Львівщині, з нагоди 109-ї річниці від дня народження голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери, відбулись урочисті заходи, участь у яких взяли представники влади та громадськості.

Зокрема, біля пам’ятника Степану Бандері, що на площі Кропивницького, відбулось урочисте віче. Керівництво області та міста поклали квіти до підніжжя пам’ятника Герою України.

syniutka

«Нам, людям, які сьогодні, через десятки років, знову взяли в руки зброю треба навчитися мудрості у провідників Організації українських націоналістів – не ставити своє особисте вище від загального українського, та боротися не за себе в Україні, а за Україну. Нам потрібно об’єднати всю націю, всю державу. І тим людям, які сьогодні віддають своє життя на Сході України за те, щоб ми тут на Галичині, мали можливість святкувати день народження провідника ОУН, треба складати особливу честь та увагу, тому що кожен воїн української армії зробив все можливе для того, щоб загарбник не пройшов вглиб. І я переконаний, що регулярна українська армія обов’язково зробить те, чого хоче кожен українець – вийти на кордон нашої держави,підняти синьо-жовтий прапор над Луганськом, Донецьком, Сімферополем і Севастополем. І це залежить не тільки від воїнів, Головного Верховнокомандувача, це залежить від кожного з нас», – наголосив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

syniutka2

Опісля покладання квітів усі присутні під музичний супровід Львівського муніципального хору Гомін виконали Державний гімн України, а також провели спільну молитву.

«109-ть років тому народився месник української нації, українського народу, який підняв прапор, під яким десятки та сотні хлопців і дівчат взявши зброю до рук, попрощавшись із батьками пішли, і не всі повернулись додому. І так само й сьогодні висловлюємо співчуття тим родинам, які сядуть за святковий стіл без свого сина, батька, брата. Висловлюємо шану, тим хлопцям, які сьогодні під прапором Степана Бандери в холодних окопах та бліндажах, відстоюють нашу соборну, незалежну Україну задля світлої цілі», – наголосив голова Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк.

syniutka3

В межах заходу керівники області від імені координаційної ради з вшанування лицарів ОУН-УПА нагородили відзнаками визначних особистостей області-ветеранів ОУН-УПА. Так трьома Хрестами Бойової Заслуги посмертно нагородили командира, сотника УПА Михайла Дуду (Громенко), відзнаки отримала сестра Марія Смолій. Також ювілейні медалі до 75-річчя УПА отримали Роман Шумський та Василь Муць.

syniutka4

syniutka5

На завершення учасники віче виконали Гімн українських націоналістів «Зродились ми великої години».

Джерело: loda

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа