У Києві закладуть пам’ятник українській морській піхоті

Дата: 26 травня 2018 року

Час:  12.00

Адреса: м. Київ, Оболонська набережна (за гольф-центром (Оболонська набережна, 20)

З нагоди 100-річчя заснування Морської піхоти України відбудеться урочисте закладання наріжного каменю майбутнього Меморіалу українській морській піхоті у столиці України. Організатор-Спілка Морських Піхотинців України.

Під час заходу буде також презентований міні-макет майбутнього пам’ятника-меморіалу, в якому задумом авторів проекту Морська Піхота буде зображена Королевою, що виходить з хвиль.

Камінь, що стане основою майбутнього пам’ятника-меморіалу, привезений спеціально з с. Базар (Житомирська обл.), де у листопаді 1921 року відбулися героїчні події з історії української морської піхоти (близько 900 морських піхотинців Української Держави зі своїм командувачем М.Білинським протистояли кількатисячному, добре озброєному більшовицькому війську. В героїці Армії УНР бої під Крутами і Базаром вважаються  прикладами найбільшого героїзму Українських Збройних сил у 1917-1920-х роках.)

На урочистостях з нагоди закладання наріжного каменю будуть присутні Президент Спілки морських піхотинців Володимир Волошин та голова правління Спілки морських піхотинців Юрій Голодов, представники Міноборони та ВМС України, а також  представники частин морської піхоти, які зараз захищають Україну в АТО, в тому числі і морські піхотинці, які не зрадили Україну під час «кримських подій»-2014.

На честь 100- річчя формування морської піхоти Української Держави буде піднятий державний прапор України, прапор ВМС та прапор морської піхоти України, на знак пошани загиблим будуть покладені квіти до Каменю та бойові пловці спустять вінок на воду, відбудеться проходження почесної варти та нагородження воїнів почесними медалями.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа