У Києві презентують книгу спогадів про Революцію Гідності

21 листопада о 14:00 у приміщені Київради відбудеться презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 1 – Автономна Республіка Крим – Луганська область.

Збірник підготовлений у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія», який стартував навесні 2014 року. Головна мета проекту – збір усних свідчень очевидців та учасників Революції Гідності.

На основі зібраних спогадів започаткована серія друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов перший випуск серії «45 історій Революції Гідності», у 2016 році другий – «Мистецтво на барикадах».

obkl_knyga

21 листопада о 14:00

велика колонна зала

Київської міської державної адміністрації (ІІ поверх)

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» – це третій випуск серії. Книга реконструює події місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а як відбувались протестні рухи в областях – відомо не багато. Укладачі третього збірника взяли за мету заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Частини подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. Цього року виходить перша його частина, до якої увійшли регіони, починаючи з Автономної Республіки Крим до Луганської області. Решту областей буде представлено у другій частині, яка має вийти друком наступного року.

Регіональний вимір

У презентації книги візьмуть участь науковці та викладачі місцевих ВНЗ, які займалися збором усних свідчень у регіонах та підготовкою збірника. Професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Оксана Ярош та професор Криворізького національного університету Тетяна Цимбал розкажуть, як відбувався збір усних свідчень у їхніх містах.

На презентацію також запрошені очевидці подій, чиї спогади увійшли до першої частини випуску:

Юлія Чепюк, журналістка сайту «Житомир.інфо»;

Максим Кицюк, співкоординатор івано-франківського Майдану;

Артур Шевцов, член робочої групи донецького Євромайдану;

Надія Мороз, журналістка, волонтерка, учасниця запорізького Майдану;

Олексій Цокалов, фермер, громадський діяч, друг загиблого на Майдані Віктора Чміленка;

Ірина Кісельова, голова громадської організації «Білоцерківський центр громадських ініціатив»;

Ісмаїл Ісмаїлов, співкоординатор кримського Євромайдану  та інші.

Адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, велика колонна зала (ІІ поверх Київської міської державної адміністрації).

Вхід вільний!

Організатор: Український інститут національної пам’яті.

Захід реалізується за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа