У Києві презентують англомовну версію книги «Люди «сірої зони»

13

«Люди «сірої зони» – це перша книга, у якій свідчать жертви окупації та люди, які не маючи владних повноважень, виступили проти російської армії. Для них «приєднання» півострова до Росії стало початком життя в «сірій зоні» – території, де не діють закони цивілізованого світу.

Книга створена за підтримки Українського інституту національної пам’яті. Англомовна версія перекладена та видана на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Вона охоплює період життя кримчан, коли російські силовики та спецслужби почали проти них масові репресії.

14 грудня (п’ятниця) об 11:00

УНІА «Укрінформ» (Зала 1),

вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Учасники: 

  • Еміне Джапарова – перший заступник міністра інформаційної політики України;

  • Анна Андрієвська – співавторка книги «Люди сірої зони», журналістка;

  • Олена Халімон – співавторка книги «Люди сірої зони», співробітниця Українського інституту національної пам’яті.

Довідка:

У проекті авторів Анни Андрієвської та Олени Халімон йдеться про ту частину історії «кримської весни», яку замовчує або навмисно спотворює російська пропаганда. Понад півсотні оповідей спростовують міфи про те, що анексія півострова була безкровна і що «кримчани не намагалися чинити опір, а добровільно вибрали Росію». Серед авторів розповідей є нинішні в’язні Кремля – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух.

Як насправді Крим опинився під контролем Росії та чим це обернулося для його мешканців? Які методи застосовують російські спецслужби та силовики щодо мирних громадян на півострові? Відповіді на ці та інші питання дають кримчани, які стали свідками та жертвами російського військового захоплення півострова навесні 2014 року.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа