У Чернігові “бурштинова справа” “вистрелила” аж через рік. Випадковість?

Прокуратура Чернігівської області повідомила митнику про підозру в зловживанні службовим становищем, що призвело до переміщення через митний кордон бурштину та заподіяння шкоди інтересам держави на суму понад 3,2 млн грн

Слідчим відділом прокуратури області колишньому інспектору митного поста Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави).

Досудовим розслідуванням установлено, що у лютому 2016 року співробітник митного поста всупереч інтересів служби при наявності обґрунтованих ризиків свідомо проігнорував вимоги про необхідність проведення посиленого митного контролю, створив умови та забезпечив безперешкодний виїзд з меж митної території України транспортного засобу, в якому перебував прихований вантаж – 812 кг необробленого бурштину на суму понад 3,2 млн грн.

Прихований вантаж виявлено працівниками митної служби Республіки Білорусь та у рамках міжнародного співробітництва компетентними органами іноземної держави органу досудового розслідування було надано правову допомогу щодо підтвердження факту переміщення прихованого від митного контролю товару та отримано інші докази, які є суттєвими у кримінальному провадженні.

Окрім того, такі дії підозрюваного стали підставою для уникнення винних осіб від притягнення їх, згідно із Митним кодексом України, до відповідальності у виді штрафу в розмірі 100 відсотків від вартості товару та його конфіскації і, як наслідок, заподіяння шкоди інтересам держави.

Досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне й неупереджене дослідження усіх обставин злочину та встановлення причетних до нього осіб.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа