У Києві відбувся Перший Форум Українських Справ

24 березня в Культурно-мистецькому центрі Національного університету “Києво-Могилянська Академія” відбувся перший “Форум Українських Справ”, на який прибули понад сотня делегатів від різних громадських організацій та ініціатив з усіх регіонів України. Захід було організовано з метою координації зусиль для реалізації економічних, політичних, культурних та соціальних інтересів українства.

Форум було організовано ВГО “Українська справа”, Українською Всесвітньою Координаційною Радою, Світовим Конгресом Українців та Національним університетом “Києво-Могилянська Академія”.

Заходу передувала молитва, яку провели представники Української автокефальної та Української греко-католицької церков. Святійші отці також зачитали привітання від Архієпископа Полтавського і Харківського Ігоря (Ісіченка) та Патріарха УГКЦ Святослава (Шевчука).

Далі вітальні слова виголосили організатори форуму. Так, голова ГПО «Українська справа» Тарас Рондзістий побажав, щоб всі ті українські справи, які ми робимо щодня, злилися в одну річку і спільно працювали на користь України та нації.

Генеральний секретар СКУ, Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан Романів у привітанні від Світового Конгресу Українців зазначив, що бути учасником спільного руху – це не лише привілей, але й обов’язок. «Не залишайтеся на позиції, що проблему хтось вирішить за вас, беріть відповідальність на себе! Бо ж казав свого часу Євген Коновалець: ми можемо бути або творцем історії, або її жертвою!», – наголосив Романів.

Також з вітанням до учасників заходу звернулись Михайло Ратушний, голова УВКР, та Тетяна Ярошенко, віце-президент Могилянки. Після відкриття відбулася презентація цілей, завдань та методів дій «Української справи», яку провів заступник голови об’єднання Олексій Кляшторний.

Сам форум складався з трьох секцій, під час кожної з яких презентували ряд проектів – просвітницько-виховних, економічних та політичних. У презентаціях брали участь громадські діячі, науковці, письменники – Євген Гірник, Ярослав Файзулін, Анатолій Грива, Володимир Степанишин, Сергій Пантюк, Сергій Архипчук, Володимир В’ятрович, Дмитро Капранов, Владислав Кириченко, Володимир Гонський, Іван Саган, Андрій Новак, Василь Куйбіда, Володимир Панченко, Павло Жовніренко, Олег Вітвіцький, Сергій Неділько, Олександр Палій, Олесь Доній, Валентин Наливайченко, Олег Рибачук.

Учасники форуму обговорили культурно-мистецькі заходи, такі, як фестиваль «Сурми звитяги», вишкільно-виховні – гру «Джура», економічні – “Стрийську кооперативну ініціативу” та багато інших. Не оминули своєю увагою й питання виборів. Так, перед делегатами форуму було презентовано кампанію “Український вибір – 2012” та розказано про рух «Чесно».

Сергій Багряний, УІС

Матеріали Першого “Форуму Українських Справ” та фоторепортаж

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа