Центр Громадянських Свобод звернувся до Генсека Ради Європи у справі людських прав у Криму

До вашої уваги відкритий лист до Генерального Секретаря Ради Європи із пропозиціями щодо тих питань прав людини в окупованому Криму, на які варто звернути особливу увагу Ради Європи. Відкритий лист підготовлений Центром Громадянських Свобод/Євромайданом SOS  у відповідь на звіт спеціальної місії Посла Жерарда Штудмана до кримського півострову.

Центр Громадянських Свобод понад 2 роки відстежує ситуацію із правами людини в Криму. Так, перша мобільна група Євромайдану SOS була відправлена на початку березня 2014 року. Тоді волонтери документували порушення прав людини в ході окупації кримського півострову армією Російською Федерацією. На даний час ми системно відстежуємо випадки політичних переслідувань людей, які лишилися сам-на-сам з окупантом.

З огляду на це, змушені констатувати, що у звіті спеціальної місії, яку очолював Посол Жерар Штудман, залишилася нерозкритою ціла низка питань, які досить важливі у світлі виконання Європейської Конвенції з прав людини. Більше того, висновок у звіті спеціальної місії, що “випадки репресій більш спрямовані проти окремих опонентів” суперечить оцінкам міжнародних та українських правозахисних організацій.
Текст листа українською та англійською мовами доступний за посиланнями:
українською: http://ccl.org.ua/wp-content/uploads/2016/05/OPEN-LETTER-TO-THE-SECRETARY-GENERAL-OF-THE-COUNCIL-OF-EUROPE-UKR.pdf
англійською: http://ccl.org.ua/wp-content/uploads/2016/05/OPEN-LETTER-TO-THE-SECRETARY-GENERAL-OF-THE-COUNCIL-OF-EUROPE-ENG.pdf

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа