Суд переніс розгляд позову Шувалова

unnamedАктивісти мережі “Вільні Люди” прийшли під будівлю суду, аби не допустити повернення Ігоря Шувалова в Україну. Проте, розгляд справи так і не розпочався. Окружний адміністративний суд Києва переніс засідання на 30 липня.

unnamed(1)

Ігор Шувалов – громадянин Росії, що донедавна контролював редакційну політику “Інтера” і поширював прокремлівську пропаганду. У 2017 році під тиском громадськості СБУ депортувала його, заборонивши в’їзд на 5 років. Зараз автор антиукраїнського контенту прагне реваншу.

“Вільні Люди” прийшли під суд з банерами “Стоп Реванш” та “Інтер – на цвинтар”, а також скандували “Російському пропагандисту Шувалову – не місце в Україні”.

unnamed(2)

“Ми не дозволимо “по-тихому” пустити російського пропагандиста в Україну. Це – питання національної безпеки, адже агентам ворожої держави – не місце ні на телебаченні, ні в судах, ні у владних кабінетах”, – говорить Дмитро Жмайло, Керівник Штабу “Вільних Людей”.

У 2016 році “Вільні Люди” кілька разів пікетували СБУ, вимагаючи депортації Шувалова. Народні депутати Андрій Левус (Керівник Проводу “Вільних Людей”), Сергій Висоцький (заступник Керівника Проводу), Микола Княжицький та інші звертались до Голови СБУ Василя Грицака з вимогою перевірити діяльність керівництва телеканалу “Інтер” та окремих працівників (зокрема, Шувалова) на предмет співпраці з російськими спецслужбами та терористичними організаціями ДНР/ЛНР.

Сьогоднішня акція – це недопущення реваншу проросійських сил в інформаційний простір.
unnamed(4)
Довідка: Ігор Шувалов – російський політтехнолог. З 1998 року працював в Україні. Брав участь у президентській кампанії Леоніда Кучми 1999 року, потім консультував главу адміністрації Кучми Віктора Медведчука, а також брав участь у передвиборній кампанії Януковича в 2004 році. В 2001-2004 роках, під час роботи на Медведчука, стояв за створенням системи «темників» – цензури в ЗМІ.

Консультував колишнього главу президентського секретаріату Сергія Льовочкіна (2010-2014 рр.), і в той же час був неформальним «керівником» інформаційної політики на каналі «Інтер». Власне, йому належать всі ключові тези, які просувались на «Інтері» в часи Революції гідності – дискредитація Майдану та учасників протесту, героїзація правоохоронців; проведення проросійських меседжів про контрольованість протесту з-за кордону тощо.

Двічі йому забороняли в’їзд в Україну – 2014 та 2017 роках.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа